Trabzonspor’un eski futbolcusu Kevin Campbell hayatını kaybetti

Geçmişte Trabzonspor forması da giyen İngiliz futbolcu Kevin Campbell hayata gözlerini yumru. Acı haberin ardından bir çok kulüp başsağlığı mesajı yayınlarken akıllara Mehmet Ali Yılmaz'ın sözleri de geldi.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Campbell hayata gözlerini yumdu.

1970 doğumlu Jamaika asıllı İngiliz futbolcu Kevin Campbell hayata gözlerini yumdu. Arsenal altyapısından yetişip Türkiye’de Trabzonspor forması giydikten sonra uzun yıllar Everton’da da oynayan 54 yaşındaki Campbell’in yaşadığı ciddi hastalık sebebiyle hayatını kaybettiği ifade edilirken, hastalığın detayları paylaşılmadı.

Kulüplerden taziye mesajları geldi

Campbell’in ölüm haberinin ardından futbol dünyasından taziye mesajları geldi. Arsenal Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Eski forvet oyuncumuz Kevin Campbell’ın kısa süren bir hastalığın ardından hayatını kaybettiğini öğrenmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Kevin kulüpteki herkes tarafından çok seviliyordu. Huzur içinde uyu” ifadeleri kullanıldı. Campbell, Arsenal forması giydiği dönemde lig, Lig Kupası, Federasyon Kupası ve Kupa Galipleri Kupası şampiyonlukları yaşamıştı.

İngiltere Premier Lig, Kevin Campbell’ın vefatının ardından taziye mesajı yayınladı. Yapılan açıklamada, “Arsenal, Nottingham Forest, Everton ve West Brom’un eski forveti Kevin Campbell’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Düşüncelerimiz ve başsağlığı dileklerimiz Kevin’in ailesi, arkadaşları ve oynadığı kulüplerle ilişkili olanlarla birlikte” ifadeleri yer aldı.

Trabzonspor da eski futbolcusu Kevin Campbell’ın vefatı dolayasıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Bordo-mavili kulübün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “1998-1999 sezonunda formamızı giyen eski futbolcumuz Kevin Campbell’ın vefat ettiği haberini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.” ifadelerine yer verildi.
Kevin Campbell’ın kulüp için sadece bir oyuncu değil, aynı zamanda büyük bir değer olduğu vurgulanan açıklamada, “Onun sahadaki performansı ve Trabzonspor’umuza kattığı enerji, taraftarlarımızın kalbinde her zaman özel bir yer tutacaktır. Bu acı kayıp karşısında, başta Campbell ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.” denildi.

Mehmet Ali Yılmaz ‘Çamaşır makinesi’ ve ‘Yamyam’ demişti

1998-99 sezonunda Trabzonspor’a transfer olan Campbell, 18 maçta 5 gol atarken, ara transferde Everton’a gitmişti. Bu birlikteliğin kısa sürmesinde ise Trabzonspor’un o dönemki başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ifadeleri etkili olmuştu.

1999’da İngiliz futbolcu Kevin Campbell’i ırkçı sözlerle eleştiren Yılmaz, “Biz de buluyoruz bir yamyam alıyoruz işte. Yani rengi bozuk. Alıyoruz ama atmıyor anasını satıyım. Ben mi atacağım golleri?” demişti. Campbell’in menajeri bu sözlerin ardından sözleşmenin feshi için FIFA’ya başvurmuş. Mehmet Ali Yılmaz ise Campbell konusunda sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek “Barışalım diye davet ettik gelmedi. Eğer gitmek istiyorsa, aldığı parayı getirir gider” demişti.  Oyuncu Everton’a transfer olurken Campbell hakkında konuşan Yılmaz “Gol makinesi diye aldık çamaşır makinesi çıktı” ifadesini de kullanmıştı.

Ergin Ataman: Kimse geri döneceğimize inanmadıErgin Ataman: Kimse geri döneceğimize inanmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.