Türk basketbolunda bu da oldu: Geçen sezon şampiyon olup yükseldikleri Süper Lig’de maça çıkamadılar

Geçtiğimiz sezon TKBL şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselen Zonguldakspor Basket 67, lisanslı sporcu bulunduramadığı için Süper Lig ilk hafta maçına çıkamadı. OGM Ormanspor'un hükmen galip sayılması bekleniyor.

Spor 29 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Türk basketbolu buna da tanık oldu.

Zonguldakspor Basket 67 geçen sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele etti. Karadeniz ekibi sezonu şampiyon olarak tamamladı ve Süper Lig’de boy gösterme hakkına kavuştu. Zonguldak temsilcisi ilk hafta maçında Ankara deplasmanına gelecekti. Ligde uzun süredir mücadele eden ekiplerden OGM Ormanspor Zonguldak’ı konuk edecekti.

Ancak bu karşılaşma oynanamadı. Ankara’da M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’nda oynanması planlanan müsabaka için Ormanspor takımı saatinde salona gelip ısınmaya başlarken Zonguldakspor benchi uzun süre boş kaldı. Zonguldakspor’un M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu’na belirlenen sürede gelmemesi üzerine, maçın başhakemi Can Mavisu karşılaşmayı erteledi.

‘Sahipsiz Zonguldak’

Zonguldak kulüp başkanı Kanat Tan aşağıdaki görseli paylaşırken “Sözün bittiği yer. Süper lige senin neyine Emek Başkenti! Tüm emekler boşunaymış. Tarih bunu asla unutmayacak. Şampiyon takım Zonguldak, maça çıkamadı sponsor olmadığı için. Ankara’da maç öncesi bir çok seyircimiz salonu terk ettiler.  O küçük yavrumuz özür diliyorum senden. Başaramadık. Üzgünüz. Sahipsiz Zonguldak” açıklamasını yayınladı.

Zonguldak’ta Kanat Tan duruma böyle tepki gösterdi.

Lisanslı oyuncusu yok

TBF resmi sitesine göre Zonguldak’ın bu sezon için lisanslı oyuncusu yok. Takım için sponsor bulamayan ekip sporcuları için de lisans çıkaramadı. İptal edilen ilk hafta maçından sonra OGM Ormanspor, TBF kararı ile hükmen 20-0 galip ilan edilecek. Zonguldak’ın kaderinin ne olacağıysa önümüzdeki günlerde belli olacak.

Daha önce özellikle Basketbol Süper Lig’de görülen durum, bu kez kadınlar basketbolunda daha sezon başında görüldü. Geçtiğimiz yıllarda Aydın, Sakarya, Samsun gibi takımlar sezon devam ederken yabancı oyuncularıyla yollarını ayırmak durumunda kalmışlar ve bitime haftalar kala küme düşmeleri garantilenmişti. 16 takımla oynanması gereken sezonlar adeta 15 takımla oynanmışlardı. Bu sezon da 13 takımla oynanması gereken Kadınlar Basketbol Süper Ligi görünüşe göre 12 takımla oynanacak.

Çukurova iyi başladı

Kadınlar Basketbol Süper Lig’de ilk haftanın kapanış gününde Emlak Konut, sahasında ağırladığı şampiyonluk adayı Çukurova Basketbol’a direnemedi. Çukurova maçı 89-69 kazandı. Mersin ekibinde Iliana Rupert 24 sayı atarken Yvonne Anderson ve Ragan Magarity 16’şar sayıyla oynadılar. Ligin yeni ekibi Danilos Pizza ise Melikgazi Kayseri Basketbol’u 83-71 mağlup etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.