Türkiye bir dostunu, futbol bir değerini kaybetti: Christoph Daum öldü

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'u çalıştıran, üç kez şampiyonluk yaşayan Alman teknik direktör Christoph Daum 70 yaşında hayatını kaybetti. Kanserle savaşan Daum'un ölüm haberini ailesi duyurdu.

Spor 25 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Daum Fenerbahçe ile iki şampiyonluk yaşadı, iki şampiyonluğu da son hafta kaybetti.

Türkiye’nin yakından tanıdığı, bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi büyük kulüplerin teknik direktörlüğünü yapan Alman teknik direktör Christoph Daum hayatını kaybetti. Daum’un ölüm haberini ailesi duyurdu. 70 yaşındaki Daum, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’tan taziye mesajı

Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, “Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Beşiktaş’tan paylaşılan taziye mesajında ise şunlar söylenildi: “Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.”

Christoph Daum kimdir?

Christoph Daum 24 Ekim 1953’de Doğu Almanya’da doğdu. Teknik direktörlük lisansını aldıktan sonra 1981 yılında amatör olarak çalışmaya başladı. Almanya’da Köln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Frankfurt’u çalıştıran Christoph Daum, Avusturya’da Austria Wien, Belçika’da ise Club Brugge’ün başına geçti. Almanya’da Stuttgart ve Avusturya’da Austuria Wien ile lig şampiyonluğu yaşadı. Türkiye’de Beşiktaş’la lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası kazanan Daum, Fenerbahçe ile ise iki kez lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası’nı kaldırdı. Ayrıca 1999-2000 sezonunda Bayer Leverkusen’de, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise Fenerbahçe’de son haftada bıraktığı puanlarla şampiyonlukları kaybetti. Türkiye’de Bursaspor’un başına geçen Alman teknik direktör son olarak Romanya Milli Takımı’nı çalıştırmıştı.

Daum için kanser, futbol maçı gibiDaum için kanser, futbol maçı gibi

Daum’un Türkiye sevgisi

Her fırsatta Türkiye’ye olan sevgisini dile getiren Christoph Daum, ‘Ben Türk dostu değil, yarı Türk’üm’ demişti. Bild gazetesinde yayımlanan bir röportajında, herkesi ‘öpücük’ ile karşıladığının hatırlatılması üzerine Christoph Daum şunları söylemişti: “Diğer ülkelerin adetlerine daha fazla saygı gösterilmeli. Bunu Türkiye’de öğrendim. Bu, yakınlığın sağlandığı bir şekil. Bu, Almanya’da ya unuttuğumuz ya da eğitimimize girmemiş olan bir şey. Bununla bir parça yakınlık yaşanması iyi bir şey.”

Kansere yakalanan Christoph Daum ekrana çıktıKansere yakalanan Christoph Daum ekrana çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.