Türkiye konuştu Hırvatistan yaptı: Yabancı hakem…

Türk futbolunda en fazla konuşulan konulardan yabancı hakem jokerini Hırvatlar oynadı. Hırvatistan Ligi'nde şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren Hajduk-Dinamo Zagreb maçını Alman Daniel Siebert yönetecek.

Spor 29 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hırvatlar fazlasıyla tartışılan yabancı hakem meselesini hayata geçiriyor.

Türk futbolu son dönemde skandallardan geçilmiyor. Başkanın hakem yumruklaması, Süper Kupa maçının bir türlü oynanamaması, başkanın sahaya inerek takımını sahadan çekmesi, galibiyet kutlaması yapan sporculara tribünden atlayanların saldırması… Liste uzayıp gidiyor. Bu listenin bu denli uzamasında baş sebep federasyon olarak gösteriliyor. Ancak en büyük müsebbiplerden birinin de hakemler olduğunu konuşuluyor. Hal böyle olunca en azından büyük maçlara yabancı hakem uygulaması getirilmesi gündem oluyor.

Ülke futbolu benzer kaoslarla sarsılan bir diğer ülke Hırvatistan. Ancak Hırvatlar işi tartışma boyutundan somut adım atma boyutuna taşıdı ve yabancı hakem konusunu hayata geçirdi. 10 takımlı ligde şampiyonluk yarışı üç takım arasında ilerlerken bu üç takımdan ikisinin milli ara sonrası karşı karşıya geleceği maçı yabancı hakem yönetecek.

Abdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarınAbdullah Kiğılı: Ligden çekilmeyi aklınızdan çıkarın

VAR odalarındaki konuşma kayıtlarının kamuoyuna sızdırılması ve bunun sonucunda hakem komitesi başkanı Bruno Maric’in görevinden ayrılmak zorunda kalmasıyla, yakın zamanda benzeri görülmemiş bir skandal ortaya çıktı. Bunun sonucunda da Hırvatistan futbol tarihinde ilk kez bazı maçları yabancı hakemlerin yönetmesi kararı alındı.

Cumartesi akşamı 21.30’da Hajduk Split ve Dinamo Zagreb arasında oynanacak karşılaşmayı Alman Daniel Siebert yönetecek. Siebert’in yardımcıları da yine Almanya Futbol Federasyonu’ndan Jan Seidel und ve Rafael Foltyn olacak. Ligde 9 hafta kala lider Rijeka’nın 59 puanı var. Takipçisi Hajduk’un 55 puanı bulunuyor. Bu iki takımdan bir maç eksiği bulunan Dinamo Zagreb’in puanı 54. Dolayısıyla Hajduk-Zagreb maçı şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyor.

Şenes Erzik: Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilirŞenes Erzik: Görüntüleri Hugh Dallas sızdırmış olabilir

Federasyon, bu çözümün kalıcı olmasını istiyor. Dolayısıyla bundan sonraki büyük maçları yabancı hakemler yönetecek. Yapılan görüşmelerde UEFA’dan atanacak hakemin Sırp veya Sloven olmaması istendi. Hırvat futbolunda yabancı olarak ilk kez düdük çalacak hakem Almanya’nın en iyi hakemlerinden Daniel Siebert olacak. Siebert 165 Bundesliga, 16 Avrupa Ligi, 13 Şampiyonlar Ligi maçını yönetirken Katar’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda da hakemlik yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.