Uçan Hollandalı memleketinde yine ilk sırayı kaptı

Formula 1'de 2023 Hollanda Grand Prix'si öncesinde yapılan sıralama turlarında pole pozisyonu Red Bull pilotu Max Verstappen aldı.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Max Verstappen, Hollanda GP'de başarılı bir sıralama turu geçirdi.

Formula 1, dört haftalık aranın ardından Hollanda durağına geldi. Bu hafta sonu kendi evinde yarışan ve üst üste 9. galibiyetini alarak Sebastian Vettel’in rekorunu egale etmek isteyen Max Verstappen, Hollanda GP öncesi ilk sırayı kaptı.Hollanda’da üst üste 3. pole pozisyonunu alan son şampiyon, adeta Hollanda GP’ye ambargo koydu. Yarışta Verstappen’in arkasında McLaren pilotu Lando Norris olacak. Islak zeminde koşulan sıralama turlarında bitime 4 dakika kala Ferrari pilotu Charles Leclerc, bariyerlere gömüldü. Aracın sol tarafına büyük hasar veren Leclerc, böylelikle seansını erken noktalamış oldu. Ayrıca seansta kariyerinde ilk kez Q3’te mücadele eden Williams pilotu Sargeant da Q3’ü bariyerlerde noktaladı.

Haas 'istikrar' dediHaas ‘istikrar’ dedi

Sıralama turunun son seansında tek araçla mücadele eden Mercedes’te George Russell çok iyi bir son turla üçüncü sırayı aldı. Williams’ta Alexander Albon dördüncü olarak herkesi şaşırtırken, Fernando Alonso ilk 5’i tamamladı. Diğer bir İspanyol Carlos Sainz altıncı en hızlı zamanı kaydetti. Böylelikle ilk 6’da 6 farklı marka yer almış oldu. Geçtiğimiz günlerde tatil için Kapadokya’yı tercih eden Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise 13. sırada yer aldı.

Formula Akademi'nin amacı 2030'a kadar Formula 1'e kadın pilot kazandırmakFormula Akademi’nin amacı 2030’a kadar Formula 1’e kadın pilot kazandırmak

Saat 16.00 da başlayacak ve S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak yarışa sürücüler şu sıralamayla girecek:
1. MAX VERSTAPPEN – Red Bull Racing
2. LANDO NORRİS – McLaren
3. GEORGE RUSSELL – Mercedes
4. ALEXANDER ALBON – Williams
5. FERNANDO ALONSO – Aston Martin Racing
6. CARLOS SAİNZ JR. – Ferrari
7. SERGİO PEREZ – Red Bull Racing
8. OSCAR PİASTRİ – McLaren
9. CHARLES LECLERC – Ferrari
10. LOGAN SARGEANT – Williams

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.