UEFA yılın futbolcusu ve teknik direktörü adayları belli oldu

UEFA'da geride bıraktığımız 2022-23 sezonu için yılın futbolcusu ve yılın teknik direktörü adayları açıklandı. 3 kişilik listelerde öne çıkan isimler tahmin edilebileceği üzere Manchester City'den.

Spor 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
UEFA, yılın en iyileri adaylarını açıkladı.

UEFA, 2022-23 sezonu için Yılın Erkek Futbolcusu ve Yılın Erkek Teknik Direktörü adaylarını açıkladı. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde mücadele eden takımlar arasında teknik direktörler ve farklı ülkelerden gazetecilerin oylamaları sonrası 3 kişilik aday listeleri belli oldu.

Yılın futbolcusu ödülü için Inter Miami’ye transfer olan, 2022 Dünya Kupası şampiyonu Arjantin’in yıldızı Lionel Messi listede yer aldı. Messi dışında Premier Lig, FA Cup, Şampiyonlar Ligi üçlemesiyle Avrupa futboluna damga vuran Manchester City’den Kevin De Bruyne ve golcü Erling Haalanda diğer iki aday.

Yılın Erkek Teknik Direktörü için İspanyol Pep Guardiola ile birlikte Inter’in başındaki Simone Inzaghi ve Napoli’nin 33 senelik şampiyonluk hasretinin dindirilmesinde başrol oynayan isimlerden Luciano Spaletti yer aldı. Ödüller, 2023-24 UEFA Şampiyonlar Ligi grup kuralarının da çekileceği 31 Ağustos akşamında Monaco Grimaldi Forum’da sahiplerini bulacak.

Sergen Yalçın futbol konuşurken 'Ben bekarım' dedirten videoSergen Yalçın futbol konuşurken ‘Ben bekarım’ dedirten video

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.