UEFA’dan Galatasaray’a para, taraftara men cezası

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United maçında sarı kırmızılı taraftarların meşale yakması ve sahaya yabancı madde atması Galatasaray'a pahalıya mal oldu. Ayrıca Cim Bom'un deplasman seyircine 2 yıl ertelemeli men cezası geldi.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaray taraftarları Old Trafford'da Cim Bom'un 3-2'lik zaferine tanıklık etti.

Şampiyonlar Ligi grup aşamasının ikinci haftasında Galatasaray’ın deplasmanda Manchester United’ı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmadan, sarı-kırmızılılara yüklü bir fatura çıktı. UEFA, tribün olayları sebebiyle Galatasaray’a 51 bin euro para cezası verdi.

UEFA Disiplin Kurulu’nun açıklamasına göre Galatasaray’a kesilen cezalar ve nedenleri şöyle…

* Sahaya madde atılması 30 bin euro.

* Meşale yakılması 3 bin 500 euro.

* Zarar verici hareketler 8 bin euro.

* Taraftarın neden olduğu rahatsızlık nedeniyle 10 bin euro.

Dört rengi de taşıyanlar.... Sarı kırmızı ve siyah beyaz bir aşk hikayesiDört rengi de taşıyanlar…. Sarı kırmızı ve siyah beyaz bir aşk hikayesi

Galatasaray taraftarına 2 yıl ertelemeli men cezası

Sahaya madde atılmasından dolayı kulübe bilet satışında kısıtlama da getirildi. Karar uyarınca Galatasaray’ın sıradaki Avrupa kupası maçında deplasmana gidecek taraftarına, bilet satmaktan men edildiği duyuruldu. Ancak bu ceza, iki yıl ertelendi. Sarı kırmızılı taraftarlar bir deplasmanda Manchester’daki benzer hareket yaparsa men cezası infaz edilecek.

Stadyumdaki zarar da ödenecek

Galatasaray’a alınan kararlar uyarınca bir ek maliyet daha çıktı. UEFA’nın kararı uyarınca Galatasaray, Manchester United ile kontak kuracak ve taraftarının statta neden olduğu zararı karşılamak adına İngiliz ekibiyle görüşecek.

Filistin’e destek vermişti, idmana çıkmadı: Galatasaray’ın rakibinde krizFilistin’e destek vermişti, idmana çıkmadı: Galatasaray’ın rakibinde kriz

Bayern Münih de ceza aldı

Benzer gerekçelerden dolayı Bayern Münih de Kopenhag maçında yaşananlardan dolayı 40 bin euro’luk cezaya çarptırıldı. Yunan ekibi AEK Atina ise Ajax maçında yaşanan tribün olayları nedeniyle 81 bin 625 euro ceza aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.