UEFA’nın resmi hesaplarından iki dil bir hata!

Türkiye, Euro 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1'le yendi ve adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde Hollanda ile oynayacak milliler için UEFA'nın resmi sosyal medya hesaplarında büyük bir hata yapıldı.

Spor 4 Temmuz 2024
UEFA, çeyrek finalde Türkiye yerine Avusturya'ya yer verdi.

Almanya’da düzenlenen Euro 2024’te yer alan Türkiye son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Rakibini Merih Demiral’ın golleriyle 2-1 mağlup eden milliler çeyrek finale yükselmeyi başardı. Türkiye’nin son sekizdeki rakibiyse Hollanda oldu.

Hollanda ile oynanacak olan çeyrek final maçının geri sayımı sürerken UEFA’nın resmi sosyal medya hesaplarında büyük bir hata yapıldı. Euro 2024’ün resmi Instagram hesabından yapılan çeyrek final eşleşmesi paylaşımında Türkiye yerine Avusturya’nın Hollanda ile karşılaşacağı yazıldı. Yapılan büyük hatadan sonra paylaşım kısa süre içinde kaldırıldı. Sadece İngilizce değil Fransızca hesabında da çeyrek final eşleşmesi Hollanda -Avusturya olarak gösterildi. Tepki çeken bu paylaşım da hatanın fark edilmesinin ardından kaldırıldı ve Hollanda – Türkiye eşleşmesi olarak yeniden paylaşıldı.

TFF'den 'Merih Demiral'a iki maç ceza aldı' iddiasına anında yalanlamaTFF’den ‘Merih Demiral’a iki maç ceza aldı’ iddiasına anında yalanlama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.