VakıfBank’ın ilk resmi transferi: Kiera van Ryk

Geçtiğimiz sezon hem Şampiyonlar Ligi hem de Sultanlar Ligi'nde hayal kırıklığı yaşayan VakıfBank yeni sezon kadro yapılanması kapsamında ilk hamlesini yaptı. Kiera van Ryk İstanbul ekibiyle resmi sözleşme imzaladı.

Spor 7 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte VakıfBank'ın ilk transferi.

Sultanlar Ligi’nde yarı final serisinde Eczacıbaşı’na boyun eğen VakıfBank CEV Şampiyonlar Ligi yolculuğunu da çeyrek finalde sonlandırdı. Kulüp 13 sene sonra ilk kez bir sezonu kupa alamadan tamamladı. Şampiyonlar Ligi’ni Imoco kazanırken Kupa Voley ve Sultanlar Ligi’ni Fenerbahçe kazandı.

Hal böyle olunca VakıfBank’ın yeni sezona iddialı girmesine kesin gözle bakılıyordu. Yedi oyuncusuyla yollarını ayıran takım ilk resmi transferini yaptı. Geçen sezonu THY’de geçiren yıldız isim Kiera van Ryk VakıfBank’ın yeni transferi oldu. Kanadalı pasör çaprazı geçen üç sezonu İstanbul kulübünde geçirdi. Ondan önce Polonya’nın Rzsezsow ekibinde forma giyen van Ryk bir sezon Bergamo’da oynamıştı. Kulüp yıldız isimle bir sezonluk anlaşma imzalandığını duyurdu. Açıklamada “Önümüzdeki sezon seni VakıfBank Ailesi’nde görmek için sabırsızlanıyoruz. Birlikte yeni başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.