VAR kayıtları açıklandı, Liverpool tekrar istedi! Hatayı fark edince küfür etmiş

Totterham- Liverpool maçında konuk takımın nizami golünün ofsayt nedeniyle iptal edilmesinden sonra karşılaşmanın VAR kayıtları açıklandı. Hakemler yaptıkları hatayı fark ettiklerinde küfür etmiş!

Spor 5 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Tottenham -Liverpool maçındaki hatalı ofsayt kararı gündemi işgal etmeye devam ediyor.

Premier Lig’in 7. haftasındaki Tottenham – Liverpool maçı 0-0 devam ederken 34. dakikada konuk takım Luis Diaz’ın ayağından bir gol buldu. Yan hakemin ofsayt bayrağı sonrası hakem Simon Kuper golü geçerli sayılmadı. Pozisyonun incelemesinde bir skandal yaşandı. VAR’daki hakemler Darren England ve Dan Cook, gol kararı verildiğini zannederek, kulaklıktan hakeme ‘Kararın doğru’ dediler. VAR’daki hakemler golün iptal edildiği anladıklarında durum çok geçti. Oyun başlamıştı ve geri dönülmesi mümkün değildi. 9 kişi kalan Liverpool, karşılaşmayı 2-1 kaybetti.

Premier Lig karıştı: VAR kayıtları açıklansın!Premier Lig karıştı: VAR kayıtları açıklansın!

Yaşanan ofsayt skandalından sonra hakem komitesi VAR kayıtlarını açıkladı. Kayıtlarda, yapılan hatanın anlaşılmasından sonra VAR odasında yaşanan panik dikkat çekti.

Hakemlerle VAR arasında geçen konuşma şöyle…

VAR hakemi: İnceleme tamam, karar doğru.

VAR operatörü: Durun, verilen karar ofsayttı. Görüntüde oyuncu ofsaytta değil.

VAR hakemi: Hay s..

VAR operatörü: Oli, maçı durdurun, diyor.

Manchester'da yas, Liverpool'da isyan, Arsenal'da sevinçManchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Klopp: Maçın tekrar edilmesi gerek ama…

İngiltere Hakem Kurulu, Luis Diaz’ın iptal edilen golünde verilen kararın yanlış olduğunu ve golün verilmesi gerektiğini açıkladı. İngiltere Hakem Kurulu, hata nedeniyle Liverpool kulübünden özür dilese de kırmızıların teknik direktörü Jurgen Klopp, tatmin olmuş değil. Alman hoca, “Tottenham – Liverpool maçının tekrarlanması gerekiyor. Muhtemelen gerçekleşmeyecek. Bunun daha önce yaşanmamış kadar eşi benzeri görülmemiş bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.