Vefa Spor’un vefalı sporcusu annesine hayat oldu

Vefa Spor'un 27 yaşındaki futbolcusu Murat Turan, siroz hastalığıyla mücadele eden annesine donör oldu ve karaciğeriyle hayata tutunmasını sağladı.

Spor 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Vefa Spor'un futbolcusundan vefalı hareket.

Murat Turan, hayatta bazı şeylerin futboldan veya kariyerden çok daha önemli olduğunu sergilediği vafalı davranışla gösterdi. 27 yaşındaki futbolcu, Vefa Spor’da forma giyiyor. Sporcu, farklı bir takımdan transfer teklifi aldı. Ancak bir gün sonra siroz hastalığıyla boğuşan annesine donör olabileceğini öğrendi. Turan, bu haberi aldıktan sonra transfer teklifini geri çevirdi ve annesi için hem karaciğerinden hem de futbol kariyerinden vazgeçti.

Turan konuyla alakalı olarak “Donör olabileceğim haberini almadan önce transfer tekliflerim vardı. Hatta çok sevdiğim eski kulübümle görüşme yapmıştım, kabul etmiştim. Ertesi gün ise hastaneden bu telefonu aldım, anneme donör olabilecektim. Benim için önemli olan annemin sağlığıydı. Transfer olmak mı donör olmak mı derseniz tabi ki de donör olmak derim. Hayatımda aldığım en güzel teklif buydu” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe dünyaları kaçırdı, 3 puanı kaçırmadıFenerbahçe dünyaları kaçırdı, 3 puanı kaçırmadı

Oğlunun hayat verdiği 51 yaşındaki Fatma Turan yaptığı açıklamada “En çok çocuğum futboldan geri kalacak diye tedirgin oldum. Şükür, 5-6 ay sonra sahalara döner diyorlar. Oğluma çok teşekkür ediyorum, Allah ne dileği varsa versin. Duygularım o kadar değişik ki; ciğerim bana ciğer veriyor yani, öyle bir duygu. Allah razı olsun, şimdiden bana evlatlık görevini yaptı. Allah herkese böyle hayırlı evlat nasip etsin” diye konuştu.

Bir karaciğerimi daha versem annemin hakkını ödeyemem diyen Murat Turan’ın karaciğerinin sağ lobunun yüzde 70’lik kısmını bağışladığı belirtildi. Aile, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Fatma Turan’ın diğer iki çocuğunun organlarının bağış için uyuşmazlık gösterdiği de aktarıldı.

Oy reis! Koca reis! Kaptanlar göreveOy reis! Koca reis! Kaptanlar göreve

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.