Yeni numara uğurlu geldi, Fred müthiş döndü

Fenerbahçe Rizespor deplasmanından beş gollü galibiyetle dönerken sakatlıktan kurtulan Fred kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı. Brezilyalı bu sezon sarı-lacivertlilerin kilit oyuncusu olacağını kanıtladı.

Spor 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Fred, sakatlıktan müthiş döndü.

“13, Brezilya’da şans getiren bir numara. Ben de ilk maçımda hat-trick yaptım. Umarım sezon sonuna kadar bana şans getirmeye devam eder.”

Yeni numarası Fred’e Brezilya’da olduğu gibi Rize’de de şans getirdi. Fenerbahçe’nin geçen sezon 35, bu sezon 13 numaralı orta sahası Fred Lugano maçında yaşadığı sakatlıktan öyle bir döndü ki, taraftar da onun neden bu kadar değerli olduğunu anladı. Rize’ye karşı beş gol bulan Fenerbahçe’de bu gollerin üçünü Fred attı. Oyuncu kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı. 16. dakikada uzak mesafeden attığı şutla perdeyi açtı ve daha geçen hafta deplasmanda puan kaybı yaşayan takımı için zorlu Rize maçında kilidi kıran isim oldu.

Jose Mourinho maçın ardından “Daha önce Fred’in eksikliğini söylemiştim. Ama üç gol attığı için değil. Muhtemelen hayatı boyunca bir daha üç gol atmayacak. Takıma kattığı dinamizm farklı” diyerek Fred’in Fenerbahçe için ne ifade ettiğini net şekilde açıkladı. Oyunda tempoyu dikte etme, verdiği paslarla atağın yönünü değiştirme ve savunma geçişinde doğru hamleleriyle takımını rahatlatma. Bir sekiz numarada ne ararsanız onda var. Hele bir de skor yaptığı zaman tadından yenmez oluyor. 

Fred döndü mü? Yaba Daba Du!Fred döndü mü? Yaba Daba Du!

Fred Fenerbahçe için o kadar değerli ki Kanarya onsuz hep zorlanıyor. Transfer olduğu günden bu yana Fenerbahçe tüm kulvarlarda yedi mağlubiyet aldı. Bu yedi mağlubiyetin altısında Fred ya sakatlığı ya da cezası nedeniyle sahada yoktu. Bir maçta da Fred’in oyunda olduğu 62 dakikada 0-0 devam eden maç Fred çıktıktan sonra 68. dakikada Fenerbahçe aleyhine döndü. NBA’deki artı eksi istatistiği futbola aynen geçirilmiş olsa bu alanda Fenerbahçe için zirvedeki oyuncu tartışmasız Fred olurdu. Fenerbahçe geçen sezon onun olmadığı dönemlerde lig yarışında ağır yaralar almış, onun olmadığı Türkiye Kupası çeyrek final maçında Ankaragücü’ne 3-0 yenilmişti. Olympiakos eşleşmesinin ilk maçında sonradan oyuna girince eşleşmenin kaderi değişmiş, rövanşın 88. dakikasında oyundan çıkması İsmail Kartal’a büyük eleştirilerin gelmesine yol açmıştı. Lille eşleşmesinde de belli anlarda Fenerbahçe onun eksikliğini fazlasıyla hissetti.

Mourinho bile basın toplantısında “Fred’i özlüyorum” açıklaması yaptı. Oysa bu kadar geniş kadrosu olan Fenerbahçe için bir oyuncunun bu denli vazgeçilmez olması ilginç gelebilir. Ancak Rize karşısında da görüldü ki Fred yalnızca kendi oyunuyla öne çıkmıyor, o sahadayken İsmail Yüksek ve Sebastian Szymanski gibi çevresindeki oyuncuların seviyesi de bir anda yukarı çıkıyor. Geçen sezon İsmail Kartal’ın en büyük kozu olan oyuncu hiç şüphesiz yeni sezonda Jose Mourinho’nun da en büyük silahı olacak. Fenerbahçe yönetimi onun yokluğunda boşluğu kapatabilecek alternatifi arayadursun, Fred yeni numarasıyla taraftarın gönlünde taht kurmaya devam edecek.

Fred'in dönüşü muhteşem oldu: Rize'de Fenerbahçe fırtınasıFred’in dönüşü muhteşem oldu: Rize’de Fenerbahçe fırtınası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.