Yeni transfer Levent Mercan: Fenerbahçe’ye gelmek hayalimdi

Fenerbahçe'nin Fatih Karagümrük'ten kadrosuna kattığı Levent Mercan takımın kamp yaptığı Topuk Yaylası'nda basınla buluştu. 23 yaşındaki sol bek çok yönlülüğünden bahsetti ve "Fenerbahçe'ye gelmek hayalimdi" dedi.

Spor 26 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Levent Mercan Topuk Yaylası'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe’nin yeni transferi Levent Mercan yeni takımının ürünleri üstündeyken ilk kez gazetecilerle buluştu. Sarı-lacivertlilerin kamp yaptığı Topuk Yaylası’nda basın toplantısı düzenleyen 20 yaşındaki futbolcu soruları yanıtladı.

Fatih Karagümrük’ten transfer edilen oyuncu yaşadığı mutluluğu dile getirdi ve ilk günlerin iyi geçtiğini, takım arkadaşlarının kendisini çok iyi karşıladığını belirtti. Geçen sene Fatih Karagümrük’ü yalnız bırakmak istemediğine değinen Levent “İlk önce ‘Fatih Karagümrük kulübüne nasıl destek olabilirim?’ diye düşündüm. Zor durumdaydı. Hoca da gitmemi istemedi zaten. Ben de geçen sene kaptan olarak takımı yalnız bırakmak istemedim. Fenerbahçe’den teklif gelince tabii ki sevinçle karşıladım çünkü hayalimdi. Gurur duyuyorum bu takımda olmaktan” şeklinde konuştu.

‘Sol beki çok iyi değerlendirdim’

Kariyerine orta saha olarak başladığını belirten Mercan “Sol bek pozisyonunu çok iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Önceden orta saha olarak da özelliklerimi sol bekte değerlendirdim. Benim için iyi bir pozisyon. Şu an mutluyum bu pozisyonda” dedi.

Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho’nun çok önemli bir isim olduğunu aktaran Mercan “Mourinho hoca ile çalışmak benim için çok büyük bir gurur. O her oyuncuyla çok yakından ilgileniyor. Bana çok güven verdi” şeklinde konuştu.

‘Her zaman en iyisini yapmaya çalışırım’

Sol bekte hem Ferdi Kadıoğlu hem de Oosterwolde’nin yer aldığının hatırlatılması üzerine Levent Mercan “Bunun için daha çok erken. Her zaman en iyisini yapmaya çalışırım. Her zaman takıma nasıl destek verebileceğimi düşünüyorum. En iyi şekilde yapmak istiyorum. İlk günden beri de bunu göstermek istiyorum. İlk günlerden bunu söylemek çok erken bence. Hayırlısıyla göreceğiz” dedi.

Kampı da değerlendiren Levent şöyle devam etti:
“İyi geçiyor. Herkes hazır geldi. Herkes en iyi şekilde idmanları yapıyor, yoğun geçiyor. Çift idman yapıyoruz her gün. Herkesi daha çok ve daha iyi tanımak istiyorum. Sonuç olarak yeni oyuncuyum. Takım arkadaşlarım beni çok destekliyor. İdmanlar da çok güzel geçiyor. Çok mutluyum burada. Önümüzdeki sezon için hayalim neyse onlar için çalışıyorum. Milli takım forması giymek beni çok gururlandırır. Onun için en iyi şekilde çalışmak ve kendimi göstermek istiyorum.”
Levent Mercan, Mourinho gibi büyük bir hocayla çalışacağı için çok mutlu olduğunu yineleyerek “İlk önce buraya gelmekten dolayı çok mutluyum. Sonuçta büyük bir camia. Mourinho hakkında daha önce de söylemiştim. Benim için her zaman güzel bir şey bu kadar büyük bir hocayla çalışmak. Her zaman hem hocadan hem teknik ekipten bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Daha gencim. Geçen sezonlar da iyi hocalarla çalıştım. Her zaman iyi bir şey bence. En iyi hocalar en iyisini öğretir, sana en iyisini verir” dedi.

Mourinho'lu Fenerbahçe Topuk Yaylası'nda topbaşı yaptı: Yeni sezon formaları satışa çıktıMourinho’lu Fenerbahçe Topuk Yaylası’nda topbaşı yaptı: Yeni sezon formaları satışa çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.