Yılanlar döndü ve İngiltere formasıyla İrlanda’yı zehirledi

Uluslar Ligi'nde İngiltere, İrlanda'yı deplasmanında 2-0 yendi. Goller geçmişte İrlanda forması giydikten sonra tercihlerini İngiltere'den yana kullandıkları için 'Yılanlar' denilen Declan Rice ve Jack Grealish'den geldi.

Spor 7 Eylül 2024
İrlanda tribünleri Declan Rice ve Jack Grealish için pankart açtı.

Uluslar B Ligi 1. Grup’ta tarihi bir karşılaşma vardı. 1995’teki Lansdowne Road olaylarından sonra İrlanda ilk kez İngiltere’yi konuk ediyordu. 15 Şubat 1995’te İrlanda’nın Dublin kentindeki Lansdowne Road Stadyumu’nda İrlanda Cumhuriyeti ile İngiltere arasında oynanan dostluk maçı 1-0 ev sahibi öndeyken çıkan olaylar nedeniyle ertelenmişti. O tarihten sonra iki takım Dublin’de hiç karşı karşıya gelmemişti. 29 yıl sonra Uluslar Ligi’yle iki takım arasındaki yasak sona eriyordu.

Belki 29 yıl aradaki gerginliği minimuma indirmişti ama ama başka bir konu İrlanda tarafını rahatsız ediyordu. Biri Arsenal biri Manchester City forması giyen iki yıldız futbolcu Declan Rice ve Jack Grealish alt yaş gruplarında İrlanda Milli Takımı forması giymişti. Grealish’in U21’de oynarken İngiltere’ye geçiş yapmasına karşın Rice yeşillerin formasını A Milli Takım düzeyinde de üç kez terletmişti. 2018 yılında Türkiye’ye karşı İrlanda formasıyla ilk kez milli olan Declan Rice toplamda üç defa bu ülke adına maça çıktıktan sonra Gareth Southgate’den gelen davetin üzerine FIFA’ya başvurup İngiltere A Milli Takımı’na geçmişti. Bu sebeple iki futbolcuya İrlanda’da ‘Yılanlar’ deniliyordu.

Declan Rice ve Jack Grealish attıkları gollerden sonra taraftarlara mesaj verdi.

Aviva Stadyumu’ndaki maça damga vuran isimler kaderin bir cilvesi midir bilinmez topu her ayağına aldığında yuhalanan Declan Rice ve Jack Grealish oldu. 11. dakikada gelişen İngiltere atağında İrlanda topu bir türlü uzaklaştıramadı. Deaclan Rice, penaltı noktası üzerinde bulduğu topu sert bir vuruşla filelere gönderdi. Arsenal oyuncusu yuhalamalar altında gole sevinmedi. 26’da farkı ikiye çıkaran isimse diğer tepki gösterilen futbolcu Jack Grealish’di. Sağdan yerden ortaya çevrilen topa düzgün vurdu. Top köşeden ağlara gitti. O ise sevincini kulaklarını kapatarak gösterdi. Maçta başka gol olmazken ‘Yılanlar’ İngiltere’yi 29 yıl sonra İrlanda’da oynanan maçta 2-0 galibiyete taşıdı. İrlanda grubun ikinci maçında Yunanistan’ı konuk edecek. İngiltere ise Finlandiya’yı ağırlayacak.

Galatasaray'ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialarGalatasaray’ın eski yöneticisi savcılığa gitti: İşte karaborsa bilette tüm iddialar

Uluslar Ligi’nde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Faroe Adaları – Kuzey Makedonya 1-1

Ermenistan – Letonya 4-1

Gürcistan – Çekya 4-1

Moldova – Malta 2-0

Almanya- Macaristan 5-0

Yunanistan – Finlandiya 3-0

Ukrayna – Arnavutluk 1-2

Hollanda- Bosna Hersek 5-2

Panik atak Oğuzhan Özyakup'a futbolu bıraktırdıPanik atak Oğuzhan Özyakup’a futbolu bıraktırdı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.