Yine Halil Umut Meler, yine başkan sahaya indi

Süper Lig'de küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Kayserispor ve Konyaspor karşı karşıya geldi. Hakem Halil Umut Meler'in 17. dakikada Duckens Nazon'a kırmızı kart göstermesi sonrası Kayserispor Başkanı Ali Çamlı sahaya indi.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Yine Meler'in yönettiği bir karşılaşmada başkan, saha kenarına indi.

Türk futbolu 2023-24 sezonundaki kadar kaosu hiç bu kadar kısa sürede yaşamadı. Aralık ortasından bu yana birçok skandal oldu. İlki ve belki de en unutulmazında dünkü Kayserispor-Konyaspor maçında yaşanan olayın aktörlerinden Halil Umut Meler sahnedeydi.

11 Aralık 2023 tarihinde Ankaragücü ve Rizespor başkentte karşılaştı. Maç 1-1 bitti. Son düdük ardından dönemin Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve beraberindekiler sahaya daldı, Halil Umut Meler’e saldırdılar. Koca, Meler’e yumruk attı, Meler’in elmacık kemiği kırıldı, iki gün hastanede kaldı, bir ay maç yönetemedi. Koca ise başkanlıktan istifa etti, ömür boyu futboldan men cezası aldı, hakkında soruşturma başlatıldı, bir süre hapis yattıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Başkanın sahaya indiği tek olay bu değildi. Bir hafta sonra İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu takımının Trabzonspor’la maçında beğenmediği hakem kararından sonra sahaya indi ve ekibini sahadan çekti. Maçı Trabzonspor hükmen galip tamamladı. Suudi Arabistan’da oynanamayan Süper Kupa, Şanlıurfa’da Fenerbahçe’nin sahadan çekilme kararı, TFF-MHK hakem eğitim videosunun sızması ve daha neler neler.

İşte bu skandallara bir başkanın sahaya inmesi hadisesi daha eklendi. Kayserispor ve Konyaspor küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta karşı karşıya geldi. 17. dakikada kullanılacak duran top öncesi Kayseri ceza alanı karıştı. Hakem Halil Umut Meler, Nazon’a Uğurcan Yazğılı’ya yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart gösterdi. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı saha kenarına indi, tepki gösterdi. Kayserispor oyuncuları yoğun itiraz etti, tribünden sahaya yabancı maddeler atıldı.

Ali Çamlı saha kenarında hakeme böyle tepki gösterdi.

Çamlı isim verdi

Ali Çamlı karşılaşma sonrası “İsim veriyorum, Serhat Tokat, Ümit Öztürk bunlar düdüğü bıraksın. Hakemler kendine çeki düzen verecek. Akıllarını başlarına alacaklar! Hakeme neden kırmızı kart gösterdiğini sormak için sahaya indim” diye konuştu. Çamlı’nın ağır sözler yer alan açıklamasının ardından geçmişteki sözleri akıllara geldi. Başkan daha önce yabancı hakem söz konusu olduğunda “Türk çocukları bunlar, onlara maç yönettireceğiz” demiş, Faruk Koca’nın Meler’i yumruklama olayının ardından hakemleri çiçeklerle karşılamıştı.

Bir kez daha başkanın sahaya girmesi ya da takımını sahadan çekmesi hadisesi yaşanacak mı diye merakla beklerken korkulanlar olmadı. Fiziksel temasın yaşanmadığı olayların sonunda heyecanlı karşılaşma devam etti. Ancak sahadaki hakemin Halil Umut Meler olduğu da düşünüldüğünde benzer bir olayın yaşanacağı korkusu herkesin aklına geldi. Karşılaşma 2-2 bitti ve Konyaspor hayati bir puan elde etti. İç Anadolu ekibi gelecek hafta sonu Galatasaray’dan bir puan alması halinde ligde kalacak. 42 puanla 13. sırada yer alan Kayserispor ise büyük bölümünü 10 kişi sürdürdüğü mücadelede işine yarayan bir puanı aldı ve ligde kalmayı garantiledi.

Devlet Bahçeli'nin takımı Karagümrük küme düştüDevlet Bahçeli’nin takımı Karagümrük küme düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.