Yine, yeni, yeniden: Beşiktaş’ta Arthur Masuaku sakatlandı

Beşiktaş'ta sol bel Arthur Masuaku bir kez daha sakatlandı. Bu, Ağustos 2022'de takıma katılan Demokratik Kongolu futbolcunun geçirdiği sekizinci sakatlık.

Spor 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Siyah-beyazlılara Masuaku'dan bir kez daha kötü haber geldi.

Bu sezon Süper Lig ve Avrupa’da yarıştan çok erken kopup taraftarlarını hüzne sürükleyen Beşiktaş’ta bir kötü haber de Arthur Masuaku’dan geldi. Siyah-beyazlıların Rizespor’u 3-2 mağlup ettiği maçtan saatler önce yapılan açıklamada 30 yaşındaki futbolcunun diz kapağından sakatlandığı açıklandı. Bu sakatlık Masuaku’nun Beşiktaş’ta yaşadığı sekizinci sakatlık.

Beşiktaş’a 2022 yaz transfer döneminde West Ham United’dan kiralık olarak dahil olan Masuaku, siyah-beyazlı kulüpte geçirdiği ilk sezonunda kemik ödeminden sakatlık geçirerek 25 gün sahalardan uzak kalmış ve iki maç kaçırmıştı. Sezon sonu kiralık sözleşmesindeki belirli bir maça çıkma limitini aştığı için opsiyonunun devreye girmesiyle 2 milyon euro karşılığında Beşiktaş’ın sözleşmeli futbolcusu olan Demokratik Kongolu, siyah-beyazlılarla 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Beşiktaş’ın bonservisli futbolcusu olduktan sonra Masuaku’nun sakatlık dosyası daha da kabardı. 2023-24 sezonunda uyluk, kıkırdak ve son olarak da diz ödeminden sakatlıklar geçiren 30 yaşındaki sol bek sağlık sorunları sebebiyle toplam 100 gün sahalardan uzak kalıp 17 maç kaçırdı. Mevcut sezonda Afrika Uluslar Kupası için milli takımına gidip o süreçte de sekiz maç formasından uzak kalan Masuaku bu sezon sadece 15 Süper Lig maçında forma giyebildi.

Arthur Masuaku’nun son olarak geçirdiği diz sakatlığı sebebiyle ne kadar süre takımından ayrı kalacağı henüz bilinmiyor. Sakatlık riski göze alınarak transfer edilen futbolcudan Beşiktaş’ın ağzı şimdiden oldukça yanmışa benziyor.

Beşiktaş'tan yağmurda son dakikada çay keyfiBeşiktaş’tan yağmurda son dakikada çay keyfi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.