Yüksel Yıldırım: Fenerbahçe bize aptallığından bir puan verdi

Samsunspor'un kaybettiği Galatasaray maçından sonra kadroda sarı-kırmızılı takımla geçmişi olan oyuncularla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Yüksel Yıldırım iddialara çıktığı televizyon programında yanıt verirken çarpıcı sözler söyledi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yüksel Yıldırım, oyuncularıyla alakalı iddialara cevap verirken açtı ağzını yumdu gözünü.

Süper Lig’in 21. haftasında Samsunspor zorlu Kadıköy deplasmanında 63. dakikada Emre Kılınç’ın serbest vuruş golüyle bir puan çıkarmayı başardı. Aynı Samsun geçen cuma akşamı Galatasaray’a ilk 11 dakikada yediği iki golle mağlup olunca ortaya bazı iddialar atılmıştı. Özellikle sosyal medyada Samsunspor’da forma giyen ve Galatasaray geçmişi olan kaleci Okan Kocuk, orta sahalar Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı hakkında maçta yeterli özveriyi göstermedikleri yorumları yapılmıştı.

Bu yorumların bazıları oyuncuların şike yaptığı imalarına kadar varınca hem Samsunspor kulübü resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yayınladı, hem de Başkan Yüksel Yıldırım konuştu. Kulübün sosyal medya açıklamasından bu üç oyuncuyla alakalı malum ithamlarda bulunanlar için yargı yoluna başvurulacağı da belirtilmişti. Yüksel Yıldırım ise Beyaz TV’ye konuk olup çarpıcı sözler söyledi.

‘Bunlar çok ayıp’

Yıldırım “Söyleyecek bir şey yok ki, aptallık. Fenerbahçeliler saldırıyor. Biz maça puan ya da puanlar almak için çıkacağız dedim. Küme düşmemeye oynuyoruz, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray bizim rakibimiz değil, ama alacağımız bir puan altın değerinde, bir puan bizi kümede tutar dedik. Daha ilk dakikalarda iki saçma gol yedik. Ondan sonra millet biz Fenerbahçe’den bir puan aldık diye bizde üç tane Galatasaraylı futbolcu oynuyor. Bunun ikisi bizim satın aldığımız oyuncular. Biri kiralık Taylan. Fenerbahçeliler saldırıyor. Ben Ali Koç’tan üç oyuncu istedim, vermedi. Galatasaray’dan oyuncu alıp da Fenerbahçe’ye karşı oynayınca böyle bir şeyler söylenmesi çok ayıp” dedi.

Galatasaray'dan UEFA'ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan...Galatasaray’dan UEFA’ya yeni liste: Vinicius, Aurier, Berkan…

‘Pis işlere girmem’

Yıldırım sözlerine “Ben hayatımda bırak maç satmayı, birine böyle bir para vereyim bilmem. Rüşvet, pis işlere girmem. Ben onun için şike olaylarında kalktım Türkiye’de şike var dedim. Benim şampiyonluğum çalındı dedim. Kimse beni dinlemedi. Ben böyle bir adamken şimdi gidip de Galatasaray’a vereceğim maçı, böyle bir şey olabilir mi? Bunlar uydurma. Hazmedemeyenler çemkiriyor” diyerek devam etti.

Kadro tercihlerinin teknik direktör Markus Gisdol’e ait olduğunu belirten Yıldırım “Hocam bu oyuncuları seçti. Markus Gisdol’un yaptığı bir kadro. Ben saygı duymak zorundayım. Ben karışan bir başkan değilimdir. Yenildik, çok kötü oldu bizim için. Medya ya da taraftar grupları bunun altında bir şey aramasın. Samsunsporlular da saldırıyor. Kadro dışı bırak… Tamam üçünü kadro dışı bırakayım, kim oynayacak? Küme mi düşeyim? Ayıp denen bir şey var. Biz temiz futbol için ülkede bağıran bir numaralı başkan benimdir. Belki beni fazla ciddiye almıyorlar. Büyük camia olmadığımız için. Yüksek Yıldırım’ın asla geçmişinde ve yaşam tarzında ne rüşvet ne de maç satma olamaz. Ne maç alırım ne maç satarım” açıklamasını yaptı.

Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…Galatasaray için ‘Karadeniz’ demek üç puan demek…

‘Gidin Emre’ye sorun’

Yıldırım performansları eleştirilen futbolcularla ilgili “Türk futbolunu biz eğer gerçekten temiz olsun diyorsak, böyle iftira, laf söylemek olmaz. Sezonun başında Okan’ı ıslıkladılar, şimdi alkışlıyorlar. Tamam çocuğun yapacağı bir şeyi yok. Suçu yok bana göre. Emre kötü ortalar yaptı, daha iyisini yapabilirdi. Bilerek mi öyle yaptı, gidin ona sorun. Ben şimdi buradan yorum katarsam, farklı bir yere gider. Samsunspor camiasında asla böyle şeyler olmaz. Yüksel Yıldırım başkan olduğu sürece de olmayacak” dedi.

Başkan daha sonra “Bakın bu çocukların üçünde de kötü niyet yok ama beyinleriyle kalpleri arasında çelişki olmuştur. Olmamıştır demiyorum. Sevdiği takımdır, oynadığı büyük takım, ona karşı oynamak kolay değildir. Camia baskıları, şunlar var, bunlar var. Galatasaray’a karşı gol atsalardı, Galatasaraylılar onları hain ilan edecek ama başkaları bir şey demeyecekti. Şimdi atmadılar diye bu sefer Fenerbahçeliler hain ilan ediyorlar” dedi.

‘Galatasaray ruhu olan oyuncular’

Yüksel Yıldırım Emre Kılınç ve Taylan Antalyalı’nın Fenerbahçe maçından sonra verdikleri fotoğrafla ilgili “Ben onu görmedim. Sonradan bana attılar. Bunlar siz de biliyorsunuz, Galatasaray’da oynamış, Galatasaray ruhu olan oyuncular. Bu futbolcular o takımdan ayrılınca inkar etmiyor. Fenerbahçe’den de ayrılan Fenerbahçeli olarak gidiyor ama yani Fenerbahçe’ye karşı oynadığında o maçı satacak diye bir şey yok” yorumunu yaptı.

Taylan ve Emre Fenerbahçe maçı sonrası paylaştıkları görseli Barış Manço’nun “Eğri eğri doğru doğru” şarkısıyla yayınlamışlardı.

Başkan 1-1 biten Fenerbahçe maçıyla alakalı olarak da “Fenerbahçe bize bir puan verdiyse aptallığından verdi. Ben orada söyledim. 20 pozisyona girdiler, gol atamıyorsun. Ne yapalım, kendi kalemize mi gol atacağız? Biz bir frikik attık kalecinin aptallığı, girdi içeri. Başka pozisyonumuz yok. Sonra Fenerbahçe’den bir puan aldık diye millet bize kızıyor. O zaman biz kapatalım, oynamayalım ligde” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.