Yunan futbolunda büyük skandal… Sarhoş geldiler!

Yunan Ligi play-offlarında Aris’le AEK arasında oynanacak karşılaşmayı yönetmek üzere ülkeye gelen Polonyalı hakem üçlüsü uçaktan sarhoş indi. Öte yandan hakemlerin Yunan yolcularla tartıştığı iddia edildi.

Spor 10 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
İşte Süper Lig'in hakem kadrosu.

Yabancı hakem tartışması senelerdir ülkemizde devam ediyor. Kimisi yabancı hakemin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu ileri sürüyor, kimisi de ülkedeki sorunların yabancı hakem getirmekle çözülemeyeceğine vurgu yapıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Yunanistan’da yaşanan bir olay, yabancı hakemler konusunda bir kez daha düşünmek gerektiğini gözler önüne serdi.

Aris ve AEK arasındaki Yunan Ligi play-off karşılaşmasını yönetmek üzere ülkeye giden Polonyalı hakemler Pawel Raczkowski, Radoslav Siecka, Adam Kupcik ve VAR Krzysztof Jakubik, iddialara göre uçakta Yunan futbol tarihi hakkında konuşmaya başladılar. Konuşmalar Yunan yolcuların dikkatini çekerken sinirlerine hakim olamayan bazı taraftarlar konuşmaları anladıklarını Polonyalı hakemlere söylediler.

Uğur Vardan yazdı... Liverpool'dan Arsenal'a: Şampiyonluk yarışında asla yalnız yürümeyeceksin!Uğur Vardan yazdı… Liverpool’dan Arsenal’a: Şampiyonluk yarışında asla yalnız yürümeyeceksin!

Kaynaklara göre hakemler bagaj alım bölgesinde dahi bir baba ve oğluyla tartışmaya devam edip sonunda babaya tükürdüler. Olaylar sonrasında Yunanistan Futbol Federasyonu hakemleri maçtan alırken, aynı ekibin geçtiğimiz haftalarda Polonya’da oynanan ve 2-2 sonuçlanan Lech Poznan – Pogon maçında da yönetimleri nedeniyle fazlasıyla eleştirildiği ortaya çıktı.

Maça Yunanistan Futbol Federasyonu’ndan hakem atayan lig yönetimi için yabancı hakem yeni bir uygulama değil. Birkaç senedir önemi yüksek maçlarda başvurulan yöntem, bu seneki play-off sürecinin ilk üç gününde 6 maçta kullanıldı. Yunanistan Ligi play-offlarından şu ana kadar oynanan 9 maçın 6’sını yabancı hakemler yönetti.

Nikola Dabanovic (Montenegro)

Mohammed Al-Hakim (Egypt with Swedish nationality)

Fabio Verissimo (Portugal)

Aleksey Kulbakov (Belarus)

Francois Letexier (France)

Tamás Bognár (Hungary)

Aboubakar atıyor, Beşiktaş, uçuyorAboubakar atıyor, Beşiktaş, uçuyor

Belki münferit ancak…

Söz konusu olay münferitmiş gibi gözükebilir ancak son derece ciddiye alınması gereken yönleri var. Bir kere yurtdışından ülkenize maç yönetmesi için çağırdığınız veya anlaştığınız hakemlerin seviyesi son derece önemli. Polonyalı ekibin daha önce Şampiyonlar Ligi seviyesinde maç yönettiği ve FIFA kokartına sahip olduğu argümanı öne sürülebilir. Ancak FIFA kokartlı birçok hakemin Avrupa’da gösterdiği ve kendi liglerinde yaptıkları hataları görüyoruz. En basiti Türk futbolu Ivan Bebek gibi bir facia yaşadı. Bu facianın üzerinden de unutulacak kadar çok zaman geçmediği görüşündeyim. Yunanistan’da ortaya çıkan kaos dahi bir örnek kabul edilmeli ve sorunu içeride çözme gerekliliği vurgulanmalı. Zira sosyal medyadan tutun stadyumlardaki ortamlar ne olursa olsun hakemlerimizin kalitesini artırmak ülke futbolunu yönetenlerin elinde. Sonsuza kadar dışarıya bağımlı yaşamak, arada bir de olsa ortaya çıkabilecek sorunlarla ülke futbolunun itibarını uluslararası seviyede etkileyebilir. Aynı Relovo’ya çıkan ve SDSN kaynaklı bu Yunan futbolunun başına gelenler gibi.

Liverpool, Manchester City'ye çalıştı... Arsenal'e darbeLiverpool, Manchester City’ye çalıştı… Arsenal’e darbe

Haber kaynağı: https://www.relevo.com/futbol/liga-griega/escandalo-grecia-arbitros-polacos-aris-20230409140601-nt.html

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.