Yusuf Yazıcı yetmedi, Aston Villa penaltılarla turladı

Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde çeyrek final rövanşları oynandı. Yusuf Yazıcı'nın gol attığı maçta Lille penaltılarla Aston Villa'ya yenilerek turnuvaya veda etti. İşte sonuçlar ve tur atlayanlar...

Spor 19 Nisan 2024
Lille maçın son dakikalarında yediği golle Aston Villa'ya yakalandı.

Avrupa kupalarında çeyrek final heyecanı yaşandı. Fenerbahçe’nin de bulunduğu Konferans Ligi’nde favoriler zorlansa da hata yapmadı. Fransız temsilcisi Lille, ilk maçta 2-1 mağlup olduğu İngiltere’nin Aston Villa takımını aynı skorla mağlup etti ve karşılaşma uzatmalara gitti. Lille’in gollerini 15’te milli futbolcu Yusuf Yazıcı ve 67’de Benjamin Andre atarken, konuk takımın tek golü 87’de Matty Cash’den geldi. İki takımın uzatma bölümünde gol atamadığı mücadelede, tur atlayan tarafı penaltı atışları belirledi.

Aston Villa kalesini koruyan Arjantin’le Dünya Kupası’nı kazanan kaleci Emiliano Martinez, normal sürede sarı kart gördü. Penaltı atışlarında tribüne ‘Sus’ işareti yaptı. Hakem ona yine sarı kartını çıkardı. Penaltılar öncesi kartlar sıfırlandığı için kırmızı kart görmedi. Son penaltıyı kurtarıp Aston Villa’ya 4-3’lük skorla yarı finali getirdi. Birmingham temsilcisi, yarı finalde Olympiakos ile karşılaşacak.

Kadıköy'de hüzün var... Fenerbahçe'den Avrupa'ya penaltılarla vedaKadıköy’de hüzün var… Fenerbahçe’den Avrupa’ya penaltılarla veda

Diğer mücadelede ise İtalya’nın Fiorentina ekibiyle Çekya temsilcisi Viktoria Plzen, ilk maçta olduğu gibi normal sürede golsüz eşitliği bozamadı. Fiorentina, 92. dakikada Nicolas Gonzalez ve 108. dakikada Cristiano Biraghi’nin attığı gollerle rakibini 2-0 yenerek yarı final biletini aldı. Konferans Ligi’nde diğer eşleşmede PAOK’u deplasmanda 2-0 yenen Brugges, Fiorentina’nın rakibi oldu.

Avrupa Ligi’ndeyse iki İtalyan takımının mücadelesinde Roma ile Milan karşı karşıya geldi. İlk maçı 1-0 kazanan Roma rövanşı da 2-1 alarak son dörde kaldı. Liverpool ise ilk maçta kendi evinde 3-0 yenildiği karşılaşmanın rövanşında Atalanta’yı 1-0 devirdi. Ancak bu galibiyet tura yetmedi. Bundesliga şampiyonu Leverkusen 2-0 kazandığı maçın rövanşında West Ham United ile 1-1 berabere kalarak yarı finale kaldı. Penaltılara giden Marsilya – Benfica maçında gülen takım temsilcisi oldu. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde yarı final müsabakaları 2 ve 9 Mayıs’ta yapılacak.

Küçük şehrin büyük filmi: Sahnenin adı Leverkusen, başrolde Xabi Alonso!Küçük şehrin büyük filmi: Sahnenin adı Leverkusen, başrolde Xabi Alonso!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.