Fenerbahçe’nin geleceği Aydınlık

Milli arada geliri depremzedelere kalmak üzere Zenit ile hazırlık maçı yapan Fenerbahçe sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Sarı lacivertlilerde genç Bora Aydınlık'ın golüne Serdar Aziz'in tepkisi dikkat çekti.

Spor 24 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bora Aydınlık, golün sevincini yaşarken Serdar Aziz'in tepkisi böyle oldu.

Fenerbahçe, milli takımlara giden birçok oyuncusu nedeniyle eksikti. Genç takımdan takviye alan sarı lacivertliler geliri depremzedelere bırakılmak üzere Zenit ile özel bir maça çıktı. Yaklaşık 13 bin biletli seyirci, bu karşılaşmayı izlemek ve depremzedelere destek olmakm için tribünlerde yerini aldı.

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. Mert Hakan Yandaş 7. dakikada kaptığı topla Serdar Dursun ile verkaç yaptı. Düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Fenerbahçe altyapısında forma giyen Koreli Jin-Ho Jo oyunuyla beğeni kazandı.

19’da Fenerbahçe’nin genç stoperi Yiğit Efe Demir, arkasında kaldığı Mantuan’ı ceza alanında düşürdü. Kazanılan penaltıda Malcom, kaleci İrfancan Eğribayat ile topu ayrı köşelere gönderdi.

33’te günün başarılı isimlerinden Koreli Jin-Ho Jo güzel bir pasla Joa Pedro’yu kaçırdı. Pedro yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Brezilya asıllı İtalyan Pedro topu direğe nişanladı. Öne geçme fırsatını kaybeden sarı lacivertliler 42’de gelişen organize Zenit atağında Claudinho’nın güzel vuruşunun ağlara gitmesine engel olamadı. Bu golle Rus takımı ilk yarıyı 2-1 önde bitirdi.

Fenerbahçe’yi elemek kurtaramadı: Sampaoli kovuldu

Maçın en başarılı oyuncularından olan Koreli Jin-Ho Jo, 61. dakikada sakatlandı. Onun yerine bir başka genç Bora Aydınlık girdi. Onun girmesiyle Fenerbahçe atakları daha etkili gelişmeye başladı. 68’te Bora Aydınlık ceza sahası dışından sağ ayağıyla harika bir şut çıkardı. Kaleci Odoevskiy, değmesine rağmen topun 90’a gitmesine engel olamadı. Karşılaşmaya denge gelirken bundan sonraki dakikalarda gelişen ataklar sonucu değiştirmedi.

Fenerbahçe kaptanı gemide tuttu

Tribünde gerginlik

Depremzedeler için yapılan maçın ilk yarısında tribünde istenmeyen görüntüler yaşandı. Fenerium alt tribününde bulunan Fenerbahçeli taraftarlar ile aynı yerde maçı izleyen bazı Zenitli taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Olaya müdahale eden emniyet güçleri, Zenitli taraftarları, tribünden uzaklaştırıp misafir takım taraftarı bölümüne aldı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yönetim kurulu üyeleri Selahattin Baki ve Ahmet Ketenci, taraftarların yanına giderek sakin olmalarını istedi.

Fenerbahçe ile maça çıkmıştı.. Kerem’i kaybettik

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.