Forbes açıkladı: Jay-Z dünyanın en zengin rapçisi

Son dönemde prodüktör ve girişimci yönüyle ön planda olan efsane rapçi Jay-Z, milyarderler kulübüne girdi. Forbes’un açıkladığı verilere göre Amerikalı müzisyenin kişisel serveti 2.5 milyar doları geçti.

Kültür Sanat 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Shawn Corey Carter ya da bizim daha çok bildiğimiz adıyla Jay-Z, 90’lardan itibaren rap müziğine yön veren isimlerden biri. Solo albümlerinin yanı sıra Timbaland, Eminem, Kanye West ve tabii ki Beyoncé gibi isimlerle imza attığı ortak işlerin yanı sıra iş dünyasındaki başarılarıyla da ön planda.

2019’da milyarderler kulübüne girdi

Çağın ikonlarından Beyoncé ile evli, mutlu ve üç çocuklu bir hayatı olan Jay-Z, Forbes’un açıkladığı listeye göre dünyanın en zengin hiphopçısı. 2.5 milyar dolarlık bir servete sahip olan Jay-Z bu rakamla aynı zamanda sanat camiasının da en zengin isimlerinden biri konumunda. Forbes’un 2019 yılında açıkladığı veriler sonucu milyarderler kulübüne dahil olan Amerikalı sanatçı, dört yılın sonunda servetini ikiye katlamayı başardı.

Şampanyadan lüks spor giyim markasına…

Sadece albüm satışları değil, prodüktörlüğün yanı sıra çeşitli ticari girişimlere de imza atan Grammy ödüllü yıldız, 2003’te gerçekleştirdiği görkemli emeklilik partisinden sonra da müzikal üretimine devam etti.

Üst sınıf şampanya markası Armand de Brignac’ın yanı sıra Rocawear isimli lüks spor giyim markasının da sahibi olan Jay-Z’nin genç yetenekleri keşfettiği bir yapım şirketi de bulunuyor. Dünyanın en zengin iş insanlarından olan ve 105 milyar dolarlık bir servete sahip Warren Buffet’ın takdirine mazhar olan Jay-Z’nin önümüzdeki döneminde servetini daha da artıracağı öngörülüyor.

Elton John’ın hasılat rekortmeni turnesinde sona doğru

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.