‘Raconsuzluk’la başladı, FIFA ve mahkemede bitecek!  Fenerbahçe Erden Timur’u şikâyet etti

Fenerbahçe, Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un Fenerbahçe antetli transfer teklifini canlı yayında göstermesini hem FIFA'ya hem savcılığa şikâyet etti.

Spor 21 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, Erden Timur'u savcılığa ve FIFA'ya şikayet etti.

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sezon başından beri yaptığı açıklamalarla Fenerbahçe tarafının tepkisini çekti. Alanyaspor- Galatasaray karşılaşmasından sonra “Ligi bitirmeyiz” diyen Timur’la Fenerbahçe yönetimi arasında uzun süredir açıklama savaşı yaşanıyor. Erden Timur, 29 Mart’ta TV100’de yayınlanan programda Galatasaray’ın Roma’dan transfer ettiği Nicola Zaniolo’yu Fenerbahçe’nin elinden aldığını söyledi. Fenerbahçe’nin Zaniolo’ya teklif verdiğini belirten Timur, sarı lacivertlilerin logosunun bulunduğu bir kağıdı ekrana gösterdi.

Bu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK'lık olduBu kez Cumhurbaşkanı polemiği! 3 yönetici PFDK’lık oldu

Selahattin Baki: Raconsuzluk

Karagümrük -Fenerbahçe maçından sonra açıklama yapan Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki, Timur’un transfer belgelerini açıklaması için ‘raconsuzluk’ dedi. Baki şöyle konuştu: “Bunlar birçok futbolla alakalı görev alan yöneticilerin ellerinde. Bazen menajerlerin, bazen kulüp yetkililerinin fiyat artırmak için teklif yaptıkları doğrudur. Bizde de bugüne kadar Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon’un teklifi var. Ama bunu canlı yayında bu şekilde büyük bir zafermiş gibi masaya koymak büyük bir raconsuzluk bana göre.”

Erden Timur, Fenerbahçe logosunun bulunduğu bir kağıdı ekrana gösterdi.

Erden Timur: Mertçe hareket

Erden Timur, Fenerbahçe yöneticisi Baki’ye şu yanıtı verdi: “Bence mertçe davranışı manipüle etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de bir oyuncuyu alan bir takım, rakibinin çok daha yüksek teklifini gazetecilere sızdırır. Bu, namertçe yapılır. Kimse çıkıp mertçe olayı anlatmaz. Biz 2 ay sabrettik. Aldığımız oyuncuların sakatlıkları mı kalmadı, istememeleri mi kalmadı. ‘Bizim istemediğimiz, çöpe attığımız oyuncuyu aldınız’ algısı oluşturdular. Biz 2 ay boyunca uyardık ama devam ettiler. Biz de ilkeli bir şekilde çıkıp, başkaları üzerinden servis etmeden, mertçe gösterdik. Herhalde mertliklere alışkın olmadıkları için bunu yanlış yorumluyorlar. Bu aslan gibi mertçe bir davranıştır. Ben hiçbir zaman önce Fenerbahçe’nin talip olduğu oyuncuya teklif vermedim. Varsa bunları çıkarsınlar. Bunu raconsuzluk değil racon ve mert bir davranış olarak algılarız.”

Ankaragücü maçında sahaya giren Fenerbahçe yöneticilerin cezası belli olduAnkaragücü maçında sahaya giren Fenerbahçe yöneticilerin cezası belli oldu

Fenerbahçe savcılığa ve FIFA’ya gitti

Kavganın burada bitmediği Fenerbahçe’nin dün yaptığı açıklamayla anlaşıldı. Sarı lacivertliler, Erden Timur’u hem FIFA’ya hem de savcılığa şikâyet etti. Fenerbahçe’den yapılan açıklamada, Erden Timur’un Fenerbahçe Futbol AŞ.’ye ait gizli ticari bilgileri canlı yayında alenen ifşası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulduğu bildirildi. Erden Timur, ‘haksız rekabet’ ve ‘ticari sır, bankacılık sırrı, müşteri sırrı niteliğindeki bilgi veya belgeleri açıklamakla’ suçlandı.

Ankaragücü üç büyükleri hedef aldı, Erden Timur'a çağrı yaptıAnkaragücü üç büyükleri hedef aldı, Erden Timur’a çağrı yaptı

“Milyonların önünde sporun ve spor yöneticiliğinin etik ilkeleriyle taban tabana zıt şekilde ortaya konan bu tutumla ilgili hukuki talebimiz sürecektir” denilen açıklamada Fenerbahçe, FIFA’ya başvurduğunu da duyurdu. Sarı lacivertliler şunları söyledi: “Kulübümüzün gizli nitelikteki transfer tekliflerinin yetkisiz bir kimse tarafından halka açıklanması nedeniyle FIFA nezdinde, FIFA Etik Mevzuatı’nın (FIFA Code of Ethics) 17. maddesinde düzenlenen gizlilik yükümlülüğü hükümlerinin ihlaline dayalı olarak yapılmış, bu ihlale iştirak etmesi muhtemel tüm kişi ve kurumlar hakkında FIFA Etik Kurulu nezdinde soruşturma başlatılması talep edilmiştir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.