İlerlemiş yaşı tartışılan Biden konuştu: Engel değil kazanç

Başkanlığı sürecinde birçok kez demans iddialarıyla gündeme gelen ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde medyada yaşını ön plana çıkaran haberlere karşı ilk kez gazeteci Stephanie Ruhle'ye konuştu.

Dünya 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Biden başkanlığı süresince seleflerine nazaran daha az medya demeci verdi. Fotoğraf: MSNBC

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde ikinci dönem için adaylığını koyacağını açıklamasından sonra ilk kez MSNBC sunucusu Stephanie Ruhle’ye konuştu. Yaşıyla ilgili endişelerin ‘yersiz’ olduğunu öne süren Biden, “Ben görmüş geçirmiş biriyim, insanların büyük bir kısmından daha fazla şey biliyorum. Şimdiye kadar bu makama aday olmuş herkesten daha deneyimliyim. Nüfuzlu ve onurlu biri olduğumu kanıtladığımı düşünüyorum” dedi.

Seçimleri kazanması halinde ikinci dönemi tamamladığında 86 yaşında olacak olan Biden, son günlerde yaptığı konuşmalarda yaşı konusunda seçmenlere güven vermeye çalışarak, bunun adaylığı önünde bir engelden ziyade kazanım olduğunu öne sürüyor.

Röportajda bir ilginç nokta da geçen yıl dizüstü bilgisayarındaki dosyaları ifşa olan ve bunun akabinde vergi suçlamaları nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan oğlu Hunter Biden’ın masum olduğunu savunan Biden’ın, oğlunun durumunun adaylığına zarar vereceğini düşünmediğini dile getirmesiydi.

Selefleriyle kıyaslayacak olursak Biden, başkan olduğu dönemde çok daha az sayıda basın toplantısı düzenledi ve gazetecilere de nadiren röportaj veriyor. Bunlar yerine ünlülere konuşmayı ve sosyal medya videolarını tercih ediyor. Hatta geçen hafta Beyaz Saray Muhabirler yemeğinde de nüktedanlı bir şekilde, “Bu yemek benim iki yıllık yönetimimin özeti gibi: 10 dakika konuşma yapıp sıfır soru alacağım ve sonra kürsüden inip keyfime bakacağım” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.