CHP, YSK’ya başvurdu: ‘AK Parti, CHP logolu PKK afişi asacak’

İktidar kanadından CHP ile terör örgütü PKK’yı ilişkilendiren sahte afiş, pankart ve videolar gelmeye devam ediyor. CHP’li Tuncay Özkan dün, iktidarın CHP logolu PKK afişleri asma hazırlığında olduğunu söyledi. CHP afişlerin engellenmesi için YSK’ya başvuru yaptı.

Gündem 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

AK Parti’nin 81 ilde CHP logolu PKK afişleri asacağını öne süren CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, “Seçimi kaybediyorlar. YSK’nın derhal bu kirli propagandayı engellemesi lazım” dedi. CHP’nin afişlere engel olunması için YSK’ya başvurduğunu söyledi.

Önceki haftalarda Ülkü Ocakları binasına Kemal Kılıçdaroğlu ile Selahattin Demirtaş’ın yüzünün birleştirildiği “Attığın her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartları asılmış, İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da 25 Nisan’da CHP logolu Öcalan broşürü basıldığını  tespit ettiklerini duyurmuştu. Bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul mitinginde PKK’lıların CHP’nin seçim şarkısını söylediği sahte bir videoyu izletmişti.

Ülkü Ocakları’nın astığı “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı kaldırılıyorÜlkü Ocakları’nın astığı “Her oy Mehmetçiğe kurşun” pankartı kaldırılıyor

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, Bolu mitinginin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özkan, CHP olarak AK Parti’nin 81 ilde söz konusu afişleri panolara asma ve halka broşür dağıtma hazırlığını öğrendiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul mitinginde montajlanmış “sahte” bir videoyla CHP videosu içerisinde PKK’lı Murat Karayılan’ı gösterdiğini hatırlattı. Şimdi de AK Parti’nin CHP logosuyla sahte afişler ve broşürler ürettiğini belirten Özkan, AK Parti’nin dezenformasyon ile seçim kazanmaya çalıştığını söyledi. Özkan, “YSK’nın derhal kirli propagandayı engellemesi lazım” diye konuştu.

Özkan, CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) AK Parti’nin bu afişleri asmasına engel olunması için başvuru yaptığını bildirdi.

Kaftancıoğlu açıkladı: CHP logolu 'Apo'yu çıkartacağız' broşürü bastıranlar tespit edildiKaftancıoğlu açıkladı: CHP logolu ‘Apo’yu çıkartacağız’ broşürü bastıranlar tespit edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.