5 setlik maç Fenerbahçe’nin… Şampiyonluğa ‘1’ var

Sultanlar Ligi final serisi ikinci maçında Eczacıbaşı’na konuk olan Fenerbahçe, 5 set sonunda zafere uzandı ve 2-0 öne geçti.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Opet, final serisinde durumu 2-0'a getirdi ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Pazar akşamı oynanan maç, Eczacıbaşı’nın bu sezon Sultanlar Ligi’nde aldığı ilk mağlubiyet olarak kayıtlara geçti. Fenerbahçe, rakibini daha önce Kupa Voley’de mağlup etmişti. Seride 1-0 öne geçen ve psikolojik olarak rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe, Eczacıbaşı ev sahipliğindeki üçüncü maça iyi başladı. Melissa Vargas’ın ilk setin etkili ismi oldu ve yüzde 90 hücum performansıyla 10 sayıya imza attı. Fenerbahçe 18-25’le öne geçti. İkinci set son derece çekişmeli geçerken Eczacı’nın Sırp yıldızı Tijana Boskovic devreye girdi. Set sonunda geriden gelmeye çalışan rakibine fırsat vermeyen ev sahibi, maçı eşitledi.

Kadınların 100. yıl imzası! 'Mavi Kelebekler' Avrupa'yı böyle fethettiKadınların 100. yıl imzası! ‘Mavi Kelebekler’ Avrupa’yı böyle fethetti

Üçüncü sette ilk maçın yıldızlarından Aslı Kalaç sahneye çıktı ve Melissa Vargas yeniden ritim buldu. Fenerbahçe’yi tekrar kontrolü ele geçirdi. Set 25-16 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle bitti. Eczacı 3-1 biten ilk maçın ardından bu kez erken havlu atmadı. Beyza Arıcı’nın bloklarıyla ritim kazandırdığı ev sahibi ekip set ortasında yakaladığı seriyle farkı yarattı ve 25-17’yle maçı final setine taşıdı.

Beşinci sette Fenerbahçe, alametifarikalarından acelerle fark yaratmaya başladı. Etkili servislere çözüm bulamayan Eczacı maça dönemedi. Fenerbahçe, 15-10’la maçı 3-2 kazandı ve seride durumu 2-0’a getirdi.

Eda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bittiEda Erdem Dündar boşuna gözyaşı dökmedi! Kabus böyle bitti

Fenerbahçe’de Melissa Vargas 28, Arina Fedorovtseva 22 sayı üretti. Ana Cristina 16 sayıyla galibiyete katkı sağlarken Fenerbahçe toplamda 15 ace buldu. Eczacıbaşı’nda Tijana Boskovic’in 27 sayısı galibiyete yetmedi. Serinin üçüncü maçı 11 Mayıs saat 19.30’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak. Fenerbahçe kazanması halinde 6 sene sonra şampiyonluğa uzanacak.

Vakıfbank Şampiyonlar Ligi’nde

3.-4.’lük eşleşmesinde Vakıfbank, THY’yi konuk etti. Seride ilk maçı deplasmanda kazanan Vakıf, kendi evinde Şampiyonlar Ligi vizesi için sahaya çıktı. Ev sahibi ekip ilk seti 25-20 kazandı. İkinci set son derece çekişmeli geçti ve THY 27-25’le durumu eşitledi. Vakıfbank, üçüncü sette oyuna ağırlığını koydu. 25-11 biten üçüncü setin ardından dördüncü seti de 25-19 kazanan bu sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Vakıfbank, ligi üçüncü bitirdi ve gelecek sezon da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı.

Vakıfbank, THY’yi iki maçta geçti ve Şampiyonlar Ligi bileti aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.