Ismael: Türkiye’de fikirleri olan başkanlar var!

Beşiktaş’ın sezona başladığı ve 11. hafta sonunda yollarını ayırdığı Fransız teknik direktör Valerien Ismael, Türkiye'deki sistem hakkında konuştu.. Beşiktaş’taki baskıdan söz eden Ismael, "Türkiye'de fikirleri olan kulüp sahipleri ya da başkanlar var" dedi.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ismael'den Türk futbol iklimi ve Beşiktaş'taki baskıya ilişkin açıklama geldi.

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Valerien Ismael, Alman Merkur’a açıklamalarda bulundu. Ismael, Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra ailesiyle bolca vakit geçirdiğini, yeni görevi için güç depoladığını ve yeni sezon yapılanması için planlarını yapan takımlarla temas halinde olduğunu söyledi.

Münih’teki aile evinin yakınındaki Erding’te bulunan Ismael, “Bir kulüpte çalıştığım dönemde bile 15 günde 1 eve dönerdim. Bu yüzden Münih’e direkt uçuş bağlantısı olan şehirlerdeki kulüpleri seçmeyi seviyorum” diye konuştu.

Basit matematik: Cenk + Aboubakar = BaşarıBasit matematik: Cenk + Aboubakar = Başarı

Ismael, teknik direktörlüğün sevdiği yanları sorulduğunda coğrafi yaklaşım farklılıklarına dikkat çekti. Valerien, “Almanya’da açık bir yapı ve sportif hedefle mücadele ediyorsunuz. İngiltere ve Türkiye’de patron tamamen teknik direktör. Bir de fikirleri olan kulüp sahipleri ya da başkanlar var.”

Beşiktaş: Beşiktaş’ta hep kazanmak zorundaydık

Ismael, Beşiktaş’taki baskıyıysa Cennet-Cehennem metaforuyla açıkladı. Fransız, “Türkiye’de cennet ile cehennem arasında bir yer yok, ikisinden biri. Beşiktaş ile harika bir 7 ay geçirdim ama baskı çok yüksekti. Her zaman kazanmak zorundaydık. Beraberlikler bile yetmiyordu.” diyerek ülkedeki ve Beşiktaş özelindeki futbol ikliminin ne kadar karasal, hedeflerin gerçekleşmediği senaryoda havanın ne kadar bulutlu olduğunu açıkladı.

Valerien, İngiltere’deki futbol kültürünü açıklarken şu sözleri söyledi: “İngiltere futboluna dahil olmak büyük bir olaydır. Futbolun içindeyseniz bir gün İngiltere’de bulunmak zorundasınız. Mesele para değil, İngiltere futbolun anavatanı. Tamane farklı bir şekilde yaşanıyor. Örnek olarak Noel’i ele alalım. Almanya’da, Fransa’da tatillerde ailemizle birlikte olmak isteriz. İngilizler ise Noel’i futbol ile birlikte kutlar.”

Beşiktaş golcüleriyle 'Yarışa devam' dediBeşiktaş golcüleriyle ‘Yarışa devam’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.