City, Madrid’i perişan etti! İstanbul’da Hakan Çalhanoğlu – İlkay Gündoğan finali

Şampiyonlar Ligi'nde İlkay Gündoğan'ın forma giydiği Manchester City, son şampiyon Real Madrid'i 4-0 devirerek final için İstanbul biletini aldı. City'nin rakibi Hakan Çalhanoğlu'nun oynadığı Inter...

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İlkay Gündoğan'ın kaptanlığını yaptığı City'de Bernando Silva iki golle yıldızlaştı.

Manchester City ve Real Madrid, İstanbul’daki finalde Inter’in rakibi olmak için Etihad Stadyumu’nda karşı karşıya geldiler. 1-1 biten ilk maçın rövanşına iyi başlayan taraf Manchester City oldu. Oyun yoğunluğunu had safhada tutan Pep Guardiola’nın öğrencileri rakiplerine adeta iki pas yaptırmadılar. Belçikalı kaleci Thibaut Courtois kalesinde iki kez devleşti ve Erling Haaland’a geçit vermedi.

‘Hey Jude’, İstanbul’a gidiyoruz...‘Hey Jude’, İstanbul’a gidiyoruz…

Ancak Madrid boğucu Manchester City baskısına 23 dakika dayanabildi. O dakikaya kadar sahanın en etkili isimlerinden olan Bernardo Silva sahneye çıktı ve City 1-0 öne geçti. Golün ardından Real’in pas hataları ve yarı alanına hapis hali bir süre daha devam etti. 30’dan sonra yavaş yavaş toparlanan son şampiyon, 34. dakikada Toni Kroos’la rakip kaleyi yokladı ancak şut direkte patladı. City, bu şutun üstünden 3 dakika sonra yine çok oyuncuyla geldi. Bernardo Silva bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 2-0’a getirdi. İlk yarı böyle bitti.

İkinci yarı iki takım açısından da daha kontrollü başladı. Carlo Ancelotti, Luka Modric ve Kroos gibi orta saha oyuncularını kenara aldı ve Antonio Rüdiger’le Marco Asensio oyuna dahil oldu. Ancak orta sahadaki bu kan değişimi de oyuna etki etmedi. City adım adım İstanbul’a giderken kapıyı kapatan gol 76’da geldi. Kevin De Bruyne’nin ortasında top Eder Militao’ya çarptı ve fark 3’e yükseldi. Fakat Manchester’ın son darbesi bu olmadı. 90+1’de Uruguaylı yıldız golcü Julian Alvarez, farkı 4’e çıkaran golü attı.

Dünya İlkay Gündoğan'ı konuşuyor... 'Mütevazı lider'in öyküsüDünya İlkay Gündoğan’ı konuşuyor… ‘Mütevazı lider’in öyküsü

Maç 4-0 Manchester City üstünlüğüyle tamamlandı ve maviler bu sonuçla beraber İstanbul vizesi alan ikinci takım oldu. Pep Guardiola, Carlo Ancelotti (107) ve Sir Alex Ferguson’un ardından (102) 100 galibiyete ulaşan üçüncü teknik direktör oldu. Ancelotti ise yarı finalde elendiği bu karşılaşmayla birlikte 191. Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve bu alanda rekor kırdı.

10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak final karşılaşması İlkay’lı Manchester City ve Hakan’lı Inter’i karşı karşıya getirecek.

Hakan Çalhanoğlu ve arkadaşları İstanbul biletini aldıHakan Çalhanoğlu ve arkadaşları İstanbul biletini aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.