Real Madrid, Arda Güler için Barcelona’yı böyle saf dışı bırakmış

Real Madrid ile Barcelona İspanya Süper Kupası'nı kazanmak için bugün sahaya çıkıyor. Madrid ekibinde forma giyen milli futbolcu Arda Güler'in transferinde iki dev kulübün yaptığı transfer yarışının ayrıntıları ortaya çıktı.

Spor 14 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arda Güler 20 milyon euro bonservis ve 10 milyon euro bonus karşılığı Real Madrid'e transfer oldu.

Real Madrid ile Barcelona, bugün Suudi Arabistan’da Süper Kupa’yı kazanmak için sahaya çıkacak. Türkiye’deki futbolseverlerin merak ettiği konuysa sezon başından Fenerbahçe’den Madrid ekibine transfer olan Arda Güler’in süre bulup bulamayacağı. Barcelona’nın da talip olduğu ve 184 gün sonra eflatun beyazlı formayla ilk maçına çıkan milli futbolcunun transfer sürecinde yaşananlara ilişkin The Athletic’ten Mario Cortegana bir yazı kaleme aldı.

Real Madrid geçen sezondan bu yana takip ediyordu

Buna göre Arda Güler, Juni Calafat liderliğindeki Real Madrid’in scout departmanı tarafından takip ediliyordu. Sezon bitmeden milli futbolcunun Fenerbahce’deki gelişimi hakkında çok sayıda olumlu rapor gelmişti.

Arda Güler siftah maçında direğe takıldıArda Güler siftah maçında direğe takıldı

Avrupa devleri peşindeydi

O dönemde Güler zaten Avrupa’nın en büyük kulüplerinin çoğunun radarındaydı. Atletico Madrid onu satın almak istiyordu. Manchester City, Paris Saint-Germain Ajax da 18 yaşındaki futbolcuyla ilgilenenler arasındaydı. Bu dönemde Barcelona Sportif Direktörü Deco, görüşmeler için Türkiye’ye gitti. Başkanı Joan Laporta da futbolcuyla ilgilendiklerini kamuoyuna açıkladı.

Arda Güler, Barcelona’nın projesine inanmadı

Katalan takımı transferde kendini favori olarak görüyordu. Ancak Arda Güler bir türlü ikna olmadı. Barcelona, Arda Güler’in bir sezon daha Türkiye’de kalmasını isterken futbolcu buna sıcak bakmıyordu. Maddi konularda da anlaşmazlık vardı.

Avrpua Ligi’ndeki Fenerbahçe-Sevilla maçında Real Madrid karar verdi

Bazı kaynaklar Real Madrid’in Barcelona’nın Arda Güler için çıkartma yapmasından sonra devreye girdiğini söylese de bu gerçeği yansıtmıyordu. Oyuncu Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe -Sevilla maçında takip edilmiş ve Real Madrid oyuncu izleme departmanı mart ayında Güler’in raporuna ‘fichar’ (imzala) damgasını koymuştu. Real Madrid CEO’su Jose Angel Sanchez, başkan Florentino Perez’i de ikna etti.

Jude Bellingham: Arda Güler bir fenomenJude Bellingham: Arda Güler bir fenomen

Mayısta anlaşmaya varıldı

Arda Güler’in Real Madrid’e transfer için en önemli an, mayıs ayında kulüp CEO’su Sanchez’in Courtois’nın menajeri ile yaptığı görüşme oldu. Thibaut Courtois’in menajeri, Sanchez’e Arda Güler’i de temsil ettiğini söyledi. Futbolcu, A takımda kalma şartıyla hemen Madrid’e olumlu bakıyordu. Top Madrid’in elindeydi ve teknik direktör Carlo Ancelotti’ye danıştıktan sonra Arda Güler’in şartı kabul edildi. Ancelotti, Arda Güler’i bizzat arayarak onu ikna etti.

Fenerbahçe sevgisi Kanarya’yı kâr ettirdi

Arda Güler, Fenerbahçe’den kötü bir şekilde ayrılmak istemiyordu. Bu işin anahtarı, oğlunun gelişimi konusunda büyük pay sahibi olan baba Ümit Güler’di. Futbolcunun serbest kalma maddesinin 5 milyon euro olduğu dönemde Ümit Güler, özel bir görüşmede oğlunun Fenerbahçe’ye olan saygısı ve minnetinden dolayı bu meblağ karşılığında ayrılmayacağını söyledi. Real Madrid, Fenerbahçe’nin ikna olmasını kolaylaştırmak için 17,5 milyon euro’luk serbest kalma bedelinden daha fazlasını teklif etti. Oyuncunun piyasa değerinin 30 milyon euro olduğunu kanaat getiren Real Madrid, 20 milyon artı bonuslar ve bir sonraki satıştan yüzde 20’lik pay karşılığı Fenerbahçe ile anlaştı.

Toni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerindenToni Kroos: Arda Güler Real Madrid’in gelecekteki liderlerinden

Arda Güler, Barcelona yerine Real Madrid’i tercih etti. Sakatlığı yüzünden uzun süre sahalardan ayrı kaldı. Suudi Arabistan’da yapılacak Real Madrid- Barcelona arasındaki El Clasico’da forma giyip giymeyeceğine teknik direktör Carlo Ancelotti karar verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.