PEN’in sürprizi Salman Rushdie: Geri dönmek güzel

Geçen yıl bir edebiyat etkinliğinde bıçaklanarak ağır yaralanan yazar Salman Rushdie, uzun bir aranın ardından topluluk karşısında. Rushdie PEN America'nın galasına katıldı. Törende cesaret ödülü alan Rushdie "geri dönmüş olmak güzel" dedi.

Kültür Sanat 20 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Salman Rushdie, geçen yaz New York'ta bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Salman Rushdie, geçen ağustosta New York’taki bir edebiyat etkinliğinde uğradığı saldırıda bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Ödüllü yazar uğradığı saldırı sonrası ilk kez önceki PEN Amerika’nın yıllık galasında sahneye çıktı. Muhtemelen güvenlik nedeniyle daha önce yer alacağı duyurulmadığı geceye katılan Rushdie, törenin en büyük sürprizine imza atmış oldu.

‘Geri dönmek güzel’

Manhattan’daki Amerikan Doğa Tarihi Müzesi’ndeki kalabalık onu alkışlarla karşılarken Rushdie yaptığı esprilerle dikkat çekti. Rushdie “Herkese merhaba. Geri dönmek güzel; ki dönememem de bir ihtimaldi. Zarların bu şekilde atılmasından oldukça memnunum” dedi.

PEN tarafından cesaret ödülü alan Rushdie sadece birkaç dakika süren konuşması alışılagelmişin dışında kısa sürdü. Saldırı nedeniyle bir gözünün görme yetisini kaybeden Rushdie, kırmızı halıda fotoğraf çektirmek için yerini almadan önce yan kapıdan girdiği kokteylde kendi halindeydi. Salona girdiği medya mensupları tarafından fark edilen Rushdie’nin etrafı kısa sürede davetliler tarafından sarıldı.

PEN Rus yazarların panelini iptal edince, Masha Gessen istifa ettiPEN Rus yazarların panelini iptal edince, Masha Gessen istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.