Salman Rushdie bıçaklanmasını anlatan bir kitap yazacak

Salman Rushdie'den yeni kitap. Geçen yıl uğradığı bıçaklı saldırı sonrası bir gözünde görme kaybı yaşayan ödüllü yazar Rushdie, yaşadıklarını bir kitapla anlatmaya hazırlanıyor. Geçen ay PEN Ödül Töreni'ne katılıp aylar sonra topluluk karşısına çıkan Rushdie'nin kitabı birkaç yüz sayfa olacak.

Kültür Sanat 4 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Salman Rushdie, geçen yaz New York'ta bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Salman Rushdie, geçen yılın ağustos ayında New York’ta uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında ağır yaralanmıştı. Rushdie bu saldıra 15 bıçak darbesi almıştı. Sağ gözünde kalıcı hasar oluşmasına neden olan saldırı sonrası Salman Rushdie, uzun bir tedavi süreci yaşadı. Bu süreç zarfında etkinliklerden uzak duran ve topluluk içine çıkmayan Rushdie aylar sonra ilk kez görüntülendi. Geçen ay PEN ödül törenine katılan Rushdie böylece 10 ayın sonunda topluluk karşısına çıktı. Sürpriz bir biçimde New York’taki PEN ödüllerine katılan Rushdie için ek güvenlik önlemleri alımıştı.

Bıçaklı saldırı sonrası Rushdie’ye destek için gösteriler düzenlenmişti.

Salman Rushdie: Tam olarak ne yaşandığını anlatacağım

Geçen hafta kendisine takdim edilen Şeref Madalyası için İngiltere’ye giden ve buradaki törende kitap yazmaya başlayacağının müjdesini veren Salman Rushdie’nin kaleme alacağı eser hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. İngiltere’deki Windsor Kalesi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmayla yeni kitabının müjdesini veren Rushdie bir süredir yaşadığı travma nedeniyle yazma üretkenliğinin tükendiğini belirtmişti.

Çevrimiçi düzenlenen bir edebiyat buluşmasında konuşan Rushdie, İngiltere’deyken müjdesini verdiği kitaba dair detayları da açıkladı.Önceden kaydedilmiş bir video ile açıklama yapan Rushdie, “Bana yapılan saldırı hakkında bir kitap yazmaya çalışıyorum. Sadece uğradığım saldırı hakkında değil; tam olarak ne yaşandığı ve bunun ne anlama geldiği üzerine de bir kitap kaleme alacağım. Birkaç yüz sayfalık kitap olacak. Yazması kolay değil ama başka bir şey yapabilmek için atlatmam gereken bir şey. Bununla hiçbir ilgisi olmayan bir roman yazmaya gerçekten başlayamam. Bu yüzden bununla ilgilenmem gerekiyor” dedi.

Salman Rushdie'den bir sürpriz daha: Yeniden yazmaya başladıSalman Rushdie’den bir sürpriz daha: Yeniden yazmaya başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.