Salman Rushdie’den bir sürpriz daha: Yeniden yazmaya başladı

Geçen hafta, PEN Amerika'nın yıllık galasında sahneye çıkarak büyük bir sürpriz yapan Salman Rushdie, yaşadığı saldırının ardından tekrar en iyi yaptığı işe geri döndüğünü açıkladı. İngiltere'de şeref madalyası unvanıyla ödüllendirilen yazar, tekrar yazmaya başladığını söyledi.

Kültür Sanat 25 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Yazar 1988 tarihli romanı 'Şeytan Ayetleri/ The Satanic Verses' nedeniyle uzun süredir ölüm tehditleri aldığını söylemişti. Fotoğraf: Twitter

Yazar Salman Rushdie, geçtiğimiz yıl New York’ta saldırıya uğramasının ardından tekrar yazmaya başladığını söyledi. Geçen hafta, PEN Amerika’nın yıllık galasında sahneye çıkarak büyük bir sürpriz yapan Rushdie’den yeni bir sürpriz daha geldi.

Yazar, İngiltere’de Windsor Kalesi’nde salı günü gerçekleşen bir törende, şeref madalyası unvanıyla ödüllendirilenler arasındaydı. Bu özel ödül, üye sayısının 65 ile sınırlı olduğu seçkin bir kraliyet nişanı. Yazar, kendisine sorulan bir soru üzerine biraz süre alsa da yeniden yazmaya başladığını söyledi. Yeni kitabını tamamlama planı olup olmadığı sorulduğunda “Size haber vereceğim” dedi. Rushdie, Şubat ayında verdiği bir röportajda saldırıdan bu yana yazma konusunda büyük zorluklarla karşılaştığını ve travma sonrası stres yaşadığını söylemişti.

Rusdie, geçen yıl New York’taki bir edebiyat etkinliğinde uğradığı saldırıda bıçaklanarak ağır yaralanmıştı. Saldırının ardından altı hafta hastanede kalan yazar, sağ gözünde görme kaybı yaşıyor.

REDD'den çok yakında senfonik konserREDD’den çok yakında senfonik konser

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.