Beşiktaş, Adana kalesini düşürdü

Beşiktaş, bu sezon sahasında hiç kaybetmeyen Adana Demirspor'u 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Aboubakar'ın 2, Fernandes ve Cenk Tosun'un golleriyle 4-1 devirdi.

Spor 22 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Adana Demirspor'a evinde ilk yenilgisini tattırdı.

Süper Lig’in en formda takımı Beşiktaş, her ne kadar matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmamış olsa da Adana deplasmanına ikincilik ihtimalini sürdürmek adına çıktı. Şenol Güneş’in öğrencileri, lig dördüncüsü rakiplerinin kendi evindeki yenilmezliğine karşı da mücadele edecekti. Vincenzo Montella ve ekibi de Avrupa potası için şansını sürdürmek adına 4. sıradaki yerini netleştirmek adına yeşil sahadaydı.

Adana Demirspor taraftarının koreografisi ile başlayan maçta ev sahibi taraftarının desteğini hissetti. Henüz 19. dakikada Younnes Belhanda golünü ve üstüne sevincinde taklalarını attı.

Belhanda’nın gol sonrası taklaları.

45. dakikada Beşiktaş penaltı bekledi ancak VAR incelemesi ardından oyun devam etti. 45+3’te kontra atağa kalkan Kara Kartal’da Hadziahmetovic’in yaklaşık 40 metrelik pasına ceza alanı içinde gelişine vuran Vincent Aboubakar çok güzel bir gole imza atarak devrenin sonucunu belirledi.

Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. 43. saniyede Gedson Fernandes mükemmel bir vuruşla topu ağlara yolladı ve takımını öne geçirdi. Beşiktaş, 70. dakikada penaltı kazandı. Son haftaların formda ismi Cenk Tosun vuruşta hata yapmadı ve skor 3-1 oldu. 77. dakikada İtalyan Montella 4. hakeme itirazdan ötürü kırmızı kart gördü. Bu anlardan itibaren maç gergin bir havada sürdü. Beşiktaş 90+4. dakikada ikinci kez penaltı kazandı. Bu kez topun başına Aboubakar geçti ve kendisinin iki, takımının dördüncü golünü attı. Maç 4-1 bitti ve Beşiktaş üst üste 6. galibiyetini aldı.

Adana Demirspor maçı kaybetti ve 3. olma şansını kaçırıp ligi 4. bitirdi. Adana’nın Avrupa kupalarına katılabilmesi için Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası’nı kazanması gerekiyor. 13 maçtır kaybetmeyen Beşiktaş puanını 74’e yükseltirken Aboubakar son 10 maçtaki 12. golünü attı.

Mayıslar Galatasaray'ın: Sivasspor Kemerburgaz'da geçildiMayıslar Galatasaray’ın: Sivasspor Kemerburgaz’da geçildi

Şenol Güneş: Bu lig mantık dışı!

Maç sonu açıklamalarda bulunan Şenol Güneş, ligin mantık dışı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu lig, sonuçlar ne olursa olsun mantık dışı hukuk dışı bir lig. Suçlamak için söylemiyorum. 2-3 hafta dinleniyorsunuz, maç oynuyorsunuz. Maçı yok, 3 puan alıyor. Tespitler, maçların oynanıp oynanmaması. Galatasaray-Fenerbahçe maçı oynanacak, sonra onların maçı yok. Şampiyon belirlenmiş olacak ve lig onlar için bitmiş olacak. Fenerbahçe, yarışa devam etseydi onun da maçı yok. Bir tanesi devam etse ve diğerinin maçı bitseydi ne olacaktı? 1 hafta maç ne oldu diye bekleyecekti. Ligi iyi planlamak lazım.”

Güneş’ten maç sonunda çarpıcı açıklamalar geldi.

Güneş “”Hakemle ilgili çok konuşmak istemiyorum ama maç içinde bu kadar sinirlendiğimi hatırlamıyorum. Biraz sağlığım bozuktu, midem rahatsızdı. Belki ondan olabilir. Verdiği faullerin çoğunu seyirci baskısı ile verdiğini hissettim” dedi.

Mert Günok, şampiyonluktan uzak kaldıkları için üzgün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Biz uzun süredir evinde yenilmeyen bir takıma 4 gol attık ve gelecek sezon Avrupa’da olmayı garantiledik. Bu iyi değil ama sezonun ilk yarısını iyi geçirmedik. Sezonun ikinci yarısı güzel geçti ve şampiyonlukla taçlanmalıydı ama bu biraz da rakiplerimize bağlıydı, bu olmadı.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.