Belçika futbolunda devrim: Pascale Van Damme

Belçika Futbol Federasyonu, tarihindeki ilk kadın başkana merhaba dedi. Paul Van den Bulck’un istifasının ardından Pascale Van Damme, yönetim kurulu tarafından başkanlığa atandı.

Spor 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Pascale Van Damme Belçika futbol tarihine geçti.

Belçika, Dünya Kupası’nda yaşanan hayal kırıklığında beri ülke futbolunun yönetiminde dikiş tutturamadı. Son olarak önceki başkanı Paul Van den Bulck da icra komitesinin yönetim kuruluna kendisi hakkında şikayet mektubu göndermesinin ardından istifa etmişti. Ondan önce birçok istifanın yaşandığı federasyon, mart ayında CEO Peter Bossaert’ın kendi maaşına izinsiz şekilde zam yaptığı haberleriyle çalkalanmış, Bossaert de görevden alınmıştı. Belçika’da yeni dönem için bir ilke imza atıldı. İlk kez bir kadın federasyon başkanı Pascale Van Damme göreve getirildi.

Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…

Federasyonun yönetim kurulu Van den Bulck’un istifası üzerine yaptığı atamayla ilgili olarak, “Pascale Van Damme, başkan olarak görevini yapıcı, dürüst ve iş birliği içinde yürütmek istemektedir” açıklamalarında bulundu. Van Damme, daha önce uluslararası teknoloji şirketlerinde yönetici olarak çalışmıştı. Başkanın, bir sonraki seçimlere kadar görevde kalacağı kaydedildi.

Fenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdıFenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.