Beyonce turneye çıktı ama olan evsizlere oldu

Beyoncé'nin yedi yıl aradan sonra çıktığı dünya turu birçok hayranını heyecanlandırsa da bu durumdan mutsuz olanlar da var. Londra'da bir otelde kalan 30 evsiz aile, Beyoncé konserleri için odalarının başkalarına rezerve edilmesi nedeniyle otelden çıkmak zorunda kalabilir.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beyoncé, 29 Mayıs ile 4 Haziran arasında yakındaki Tottenham Hotspur Stadyumu'nda beş gece boyunca konser verecek.

Beyoncé şu sıralar geçen yaz piyasaya sürdüğü ‘Rönesans’ albümünün turnesi kapsamında sahnelerde. Şarkıcının yedi yıl aradan sonra çıktığı tur Stockholm’de başladı ve 57 farklı noktada devam edecek. Beyoncé hayranları şubat ayında duyurulan konserlere yoğun ilgi gösteriyor. Hatta bilet almak için bile uzun bir listede sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar.

Şarkıcı şu sıralar sahne performanslarıyla konuşuluyor, hayranları onu izlemek için sabırsızlanıyor ancak turneyi o kadar da heyecanla beklemeyenler de var. Örneğin Londra’da yerel yönetimin otele yerleştirdiği evsizler. The Guardian’ın haberine göre Londra’da bir otelde kalan 30 evsiz aile, Beyoncé konserleri için odalarının başkalarına rezerve edilmesi nedeniyle otelden çıkmak zorunda kalabilir. Otelin 100 odası, yerel konsey tarafından evsizlerin konaklaması için rezerve edilmişti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

‘Çocuklarımız olumsuz etkilecek’

Beyoncé, 29 Mayıs ile 4 Haziran arasında, Tottenham Hotspur Stadyumu’nda beş gece boyunca konser verecek. Aileler, geçici olarak taşınmak zorunda kalacakları için bu durumun kendilerini mağdur ettiğini söylüyor. Otelde konaklayan 42 yaşındaki Collette Collington da bu mağdurlardan biri. Collington’a, 4 Haziran’a kadar Enfield’e dönemeyeceği söylendi. Mayıs başından beri, dört yaşındaki kızı ve otizmli iki yaşındaki ikiz oğullarıyla bir odada yaşayan Collington ayrılmak zorunda kalmalarını ve mağduriyetlerini ise şöyle anlatıyor:

“Zaten uyuyamıyordum. Bu durum, ruh sağlığımı ve özel ihtiyaçları olan çocuklarımı olumsuz etkileyecek. Yeni bir yere yerleşmek uzun sürecek. Halbuki çocuklarımın aynı rutinde olmaları gerekiyor. Üzücü bir durum.”

Yerel yönetimden bir sözcü, mümkün olan en hızlı sürede ailelere yeni adreslerine taşıyacağını söylese de geçen hafta bir aile, rezervasyonlarının sona ermesinden gidecek yer bulamadı. Üç çocuklu bir anne, tüm eşyalarıyla otel dışında yaklaşık 12 saat bekledikten sonra başka bir adrese taşındı.

Geçici olarak otelden taşınmak zorunda kalan aileler, eşyalarını taşımak zorunda kalmanın ve sürecin rahatsız edici olduğunu anlatmanın yanı sıra çocuklarının okulu kaçırdıklarını belirtiyor.

Beyoncé'nin dayısı Johnny kim?Beyoncé’nin dayısı Johnny kim?

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.