Rıza’nın ‘kriptoniti’ Paris’e geliyor

Kariyerinde 4 Olimpiyat altın madalyası bulunan ve daha önce temsilcimiz Rıza Kayaalp’i üç kez saf dışı bırakan Kübalı Mijain Lopez, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılmak istediğini açıkladı.

Spor 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
40 yaşındaki Mijain rekor için Paris'e gelecek.

Mijain Lopez, Küba’yı temsilen katıldığı olimpiyatlarda bugüne kadar 4 altın topladı. Dünya Güreş Birliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Lopez, “Paris 2024’te güreşmek için geri dönüyorum. 5 olimpiyat şampiyonluğu bulunan ilk güreşçi olmak istiyorum” dedi.

40 yaşındaki güreşçi grekoromen ağır sıklet kategorisinde mücadele ediyor. Pekin 2008, Londra 2012, Rio 2016 ve Tokyo 2020’de altın kazanan güreşçi, 12 Avrupa ve 5 dünya şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp’i 2016 finalinde ve 2012 ile 2020 yarı finallerinde saf dışı bırakmıştı.

Taktikler Bianca'dan altınlar Taha'dan!Taktikler Bianca’dan altınlar Taha’dan!

Şayet Lopez 2024’te de altın madalya kazanırsa, Paul Elvstrom (yelken), Al Oerter (atletizm), Carl Lewis (atletizm) ve Michael Phelps (yüzme) ile paylaştığı “olimpiyatlardaki ferdi yarışmalarda bir branşın aynı disiplininde en fazla şampiyonluk kazanan sporcu” unvanını tek başına elde edecek. Mijain, Kaori Icho ile paylaştığı olimpiyatlarda güreş dalında en fazla altın madalya kazanan sporcu olma unvanını da kazanacak.

Rıza Kayaalp, 2024’te kariyerini olimpiyat altını alarak sonlandırmak istiyordu. Milli sporcu, bir kez daha Lopez engelini aşmak, rakibinin rekorlarına mani olmak zorunda.

Madalya koleksiyoneri Rıza Kayaalp’in hikayesiMadalya koleksiyoneri Rıza Kayaalp’in hikayesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.