Fortuna Sittard açıkladı: Burak Yılmaz eskisi gibi değil

Burak Yılmaz’ın sezon başında imza atıp geçtiğimiz haftalarda ani bir şekilde ayrılık kararı aldığı Fortuna Sittard cephesinden açıklama geldi. Verilen demeçte Burak’ın eskisi gibi bir forvet olmadığı belirtildi.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Burak Yılmaz'ın kariyerine nasıl yön vereceği önümüzdeki günlerde belli olacak.

Burak Yılmaz, sezon başında Hollanda Eredivise ekiplerinden Fortuna Sittard’la 2 yılı sporcu, 3 yılı teknik direktör olmak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak oyuncu geçtiğimiz haftalarda ani bir şekilde takımdan ayrıldı.

Bu ayrılığın üzerinden haftalar geçtikten sonra Fortuna cephesinden açıklama geldi. Takımın yöneticilerinden Sjoerd Ars, Groningen maçı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla veda eden futbolcu için “Burak’ın geleceğiyle ilgili görüşmeler devam ediyor. Bizim ve Burak’ın neler düşündüğü çok önemli. Henüz verilmiş bir karar yok” dedi.

Burak Yılmaz'dan çarpıcı anılar: Çin, Fenerbahçe...Burak Yılmaz’dan çarpıcı anılar: Çin, Fenerbahçe…

Ars ayrıca “Burak buradan sportif anlamda daha fazlasını beklemiş olabilir ancak kendisi de muhtemelen artık eskisi gibi bir forvet olmadığını biliyordur. Bir de Groningen maçında kendisine tepki gösteren taraftarlarla arasında yaşadıkları var. Tüm bunlar bir araya gelince durumun neden bu şekilde olduğunu anlatıyor” diye konuştu.

Burak Yılmaz için taraftar tarafından yuhalanması ayrılığını tetikleyen faktör olarak yorumlanmıştı. Yılmaz, takımın ligde kalması kesinleştikten sonra ayrılık kararı aldığını vurgulamıştı. Futbolcu, Sittard formasıyla çıktığı 27 maçta 9 gol atıp 5 asist yapmıştı.

Burak Yılmaz'dan saha kenarına ilk adım! Fotoğrafı paylaştıBurak Yılmaz’dan saha kenarına ilk adım! Fotoğrafı paylaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.