Başakşehir uzattı ama finalde Fenerbahçe’nin rakibi oldu

Türkiye Kupası'nda Başakşehir, 1-0'ın rövanşında Ankaragücü ile uzatma sonunda 2-2 berabere kaldı ve finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Türkiye Kupası'nda ikinci finalist Başakşehir oldu.

Ankaragücü ve Başakşehir Türkiye Kupası finalinin ikinci bileti için Ankara’da karşı karşıya geldi. Başakşehir, 1-0’ın avantajıyla sahaya çıktı. Avrupa kupalarına bilet alabilmek adına mücadelesini sürdürmek isteyen İstanbul takımına karşı Ankaragücü, 32 sene sonra ilk defa kupa finali görmek istiyordu.

Hani o beğenmediğiniz Batshuayi var ya! Fenerbahçe'yi finale taşıdıHani o beğenmediğiniz Batshuayi var ya! Fenerbahçe’yi finale taşıdı

Maça daha iyi başlayan taraf ev sahibi Ankaragücü oldu. 11. dakikada Ali Sowe takımını 1-0 öne geçirdi. Ankara ekibi öne geçtikten sonra ataklarını sıklaştıran Başakşehir oldu. Net pozisyon bulmakta zorlansa da rakip kaleyi yoklayan Boz Baykuşlar skor üretemedi. 45+4’te Serdar Gürler’in ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle tabelaya yansımadı. İlk yarı 1-0 bitti.

İkinci yarı yine Başakşehir baskısıyla başladı. 61. dakikada Deniz Türüç’ün sağ kanattan yaptığı ortayı arka direkte değerlendiren Serdar Gürler, skoru dengeledi. Bu golün ardından skor bulmak zorunda olan Ankaragücü rakip yarı alanda baskıyı artırdı. 90. dakikada Gökhan Töre’nin ortasında Emre Kılınç topu kafayla indirdi, Sowe’den seken topa Tasos Chatzigiovanis vurdu ve Ankaragücü tekrar öne geçti.

Maç 2-1’lik skorla uzatmalara gitti. Uzatmanın ilk devresi olaylı başladı. Ankaragücü’nde Mujakic, 97. dakikada hakeme şiddetli itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Mujakic, sarı kart gördükten sonra hakemi alkışlayarak protesto etti ve Ali Şansalan, oyuncuya ikinci sarı kartını çıkardı. Ankaragücü 10 kişi kaldı.

Ev sahibi eksildikten sonra direnmeye çalıştı. 111’de Caner Erkin sağ kanattan ortaladı, Keny topu ağlara gönderen kafa vuruşunu yaptı. Başakşehir bu golle yeniden beraberliği yakaladı. Bu andan itibaren 10 kişi olmasına rağmen yeniden baskı kurmaya çalışan Ankaragücü’nün çabaları sonuç vermedi. Maç 2-2 bitti, Başakşehir adını finale yazdırdı ve Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Başakşehir bu sonuçla 6 sene sonra kupa finaline çıktı. 2017’de Konya’ya, 2011’de (İstanbul Büyükşehir Belediyesi ismiyle) Beşiktaş’a finalde kaybeden ekip, bir ilk için Fenerbahçe karşısına çıkacak. Ankaragücü’nün kupa finali hasreti ise 32 seneye yükseldi.

Fenerbahçe finale, Yiğido evineFenerbahçe finale, Yiğido evine

Emre Belözoğlu: Fenerbahçe maçı benim için farklı olacak

Maçın ardından konuşan Başakşehir çalıştırıcısı Emre Belözoğlu “Bizim finalleri oynama kültürümüz var. Rakibimiz Fenerbahçe, çok büyük bir kulüp. Benim için de farklı bir maç olacak. Fenerbahçeli Emre olarak anılıyorum, orada çok güzel anılarım da oldu çok zor günlerim de oldu. Fenerbahçe’nin benim kalbimde çok farklı bir yeri vardır. Ben ekmek yediğim her yerde sonuna kadar mücadele ettim, bu yüzden de Fenerbahçeliler beni bağrına bastı” dedi. Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerindeki ilk finaline Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir’in finaldeki rakibi Fenerbahçe.

Serdar Gürler’e özel gününde final hediyesi

Serdar Gürler, kendi adına özel bir günde finale çıktıklarını vurgulayıp Avrupa kupaları biletini almak istediklerini belirterek, “Bugün oğlumun doğum günüydü. Yanında olamadım ama finali ona armağan ediyorum. Onu kupanın içine oturtacağım. 90 dakika boyunca oyuna hakimdik. Büyük oyuncular böyle maçlarda ortaya çıkıyor. Hedefimiz Avrupa kupalarına gitmek. O Avrupa biletini alacağız” diye konuştu.

Takımının 2. golünü kaydeden ve final kapısını açan Philippe Keny, şunları söyledi: “Finale çıkmamızı sağlayan golü attığım için mutluyum ancak bu takım oyununun bir sonucu. Bir final maçı oynanmaz, kazanılır. Rakibimizin Galatasaray veya Fenerbahçe olması fark etmez. Oraya kazanmak için gideceğiz.”

Kafkas: Kırmızı kart doğru

Ankaragücü teknik direktörü Tolunay Kafkas, her şeyi denediklerini ancak her iki maçta da skor olarak kaybettiklerini vurguladı. Kafkas, gelecek salı oynanacak Galatasaray maçı hakkında şunları söyledi: “Ligdeki Galatasaray maçına odaklanacağız artık. Ligdeki durumdan çok tatminkar değilim. Son 3 hafta her şey olabilir. Bizim ligi tayin etme gibi bir durumumuz yok. Bugün nasıl kazanmak için oynadıysak o gün de öyle oynayacağız. Ne olur ne biter beni ilgilendiren bir konu değil bu.”

Kafkas, Ali Şansalan’ın Mujakic’i oyundan atmasıyla ilgili “Hakemin gösterdiği kırmızı kart doğruydu. Bizim oyuncumuzun haksız bir durumu vardı. Emre hocayı, kardeşimi tebrik ederim. Galatasaray’daki dönemimde oda arkadaşıydık” dedi.

Karagümrük'te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!Karagümrük’te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.