Burak Yılmaz herkesin beklediği haberi verdi: Ayrıldım

Sezon başında sürpriz bir kararla Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'a imza atan Burak Yılmaz, gelecek sezon takımda olmayacağını açıkladı.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
37 yaşındaki Burak Yılmaz, sezon başında kulüp yönetimine takımı kümede tutma sözü vermişti.

Fransa Ligi’nde Lille ile şampiyonluk yaşayan Burak Yılmaz, sözleşmesinin sona ermesinden sonra geçen sezon başında Fortuna Sittard ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 2 Nisan’da oynanan ve 3-1 kazanılan Gröningen maçıyla Fortuna Sittard kümede kalmayı garantiledi.

Burak Yılmaz da aynı gece “Sevgili Fortuna Sittard ailesi ve taraftarları. Sizin için oynamak benim için bir onurdu. Her şey için çok teşekkür ederim. Size daha iyi ve başarılı yıllar dilerim” diyerek vedasını açıkladı. Bu sözlerin ardından yaşanan belirsizlik 37 yaşındaki futbolcunun yeni paylaşımıyla netlik kazandı. Twitter’dan açıklama yapan Yılmaz, “Gelecek yıl Fortuna’da olmayacağım. Kulüpte başkan ve yönetimle yaşananları en kısa zamanda anlatacağım. Size başarılar diliyorum” dedi.

Burak Yılmaz’ın ayağı uğurlu geldi: Lille Marsilya’yı geçtiBurak Yılmaz’ın ayağı uğurlu geldi: Lille Marsilya’yı geçti

Fortuna Sittard’ın yöneticilerinden Sjoerd Ars, hafta içinde yaptığı açıklamada Burak Yılmaz’ın kulüpten ayrılacağı yönünde çıkan haberlere dair konuşmuştu. Henüz verilmiş bir kararın olmadığını belirten Ars şunları söylemişti: “Burak’ın geleceğiyle ilgili görüşmeler devam ediyor. Bizim ve Burak’ın neler düşündüğü çok önemli. Henüz verilmiş bir karar yok. Burak buradan sportif anlamda daha fazlasını beklemiş olabilir ancak kendisi de muhtemelen artık eskisi gibi bir forvet olmadığını biliyordur. Bir de Groningen maçında kendisine tepki gösteren taraftarlarla arasında yaşadıkları var. Tüm bunlar bir araya gelince durumun neden bu şekilde olduğunu anlatıyor.”

Fortuna Sittard açıkladı: Burak Yılmaz eskisi gibi değilFortuna Sittard açıkladı: Burak Yılmaz eskisi gibi değil

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.