New York’taki Türkevi’ne saldıran kişi yakalandı

New York'taki Türkevi’ne 22 Mayıs'ta saldıran Recep Akbıyık isimli şahsın ABD polisi operasyonuyla yakalandı.

Gündem 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu ve vatandaşlarının cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turu için oy kullandığı Türkevi’ne 22 Mayıs’ta bir kişi saldırıda bulunmuştu. Güvenlik kameralarına, elindeki levyeyle binanın camlarını kırdığı anlar yansıyan kişinin isminin Recep Akbıyık olduğu ortaya çıkmıştı. Zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye’de ‘yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma’ nedeniyle adli sicil kaydı bulunduğu belirtilmişti.

Türkevi saldırısında 'güvenlik kulübesi' ayrıntısı: Kaldırılmıştı, yeniden talep edildiTürkevi saldırısında ‘güvenlik kulübesi’ ayrıntısı: Kaldırılmıştı, yeniden talep edildi

Erdoğan ABD yetkililerine çağrı yapmıştı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD yetkililerine seslenerek “Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi’nin camlarını levye ile kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor”  demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD’den, New York’taki Türkevi’ne yönelik saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve ev sahibi ülke olarak Türkiye’nin diplomatik temsilciliklerine gerekli korumayı sağlamasını beklediklerini bildirmişti.

Saldırgan yakalandı

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre zanlı, sabah erken saatlerde New York Polis Teşkilatı (NYPD) tarafından ele yakalandı.

New York'taki başkonsolosluğa saldırıNew York’taki başkonsolosluğa saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.