Chelsea’de Mauricio Pochettino dönemi

Chelsea, Arjantinli menajer Mauricio Pohettino’yla anlaştığını duyurdu. Geçtiğimiz sezon Thomas Tuchel’le başlayıp arada Graham Potter denemesi yapan ve son olarak Frank Lampard’la 2022-23’ü kapatan Maviler, Tottenham’ın eski hocası Pochettino’yla anlaştı.

Spor 30 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Chelsea, Pochettino'yu açıkladı.

Tottenham’ı Şampiyonlar Ligi finaline çıkartan Arjantinli Menajer Mauricio Pochettino, Chelsea ile anlaştı. 51 yaşındaki Pochettino yeni kulübüyle 2 senelik sözleşmeye imza attı. 1 Temmuz 2023 tarihinde göreve başlayacak menajerin kontratında bir senelik sözleşme uzatma opsiyonu bulunuyor.

Premier Lig yıldızlarının yolu kutu gibi eve düşecek: Kenilworth RoadPremier Lig yıldızlarının yolu kutu gibi eve düşecek: Kenilworth Road

Chelsea’den yapılan açıklamada Pochettino’nun menajer arama sürecinde kulübe gelerek görüşme gerçekleştirilen tek isim olduğu vurgusu yapıldı. Sportif direktörler Paul Winstanley ve Lawrence Stewart yayınlanan açıklamalarında, “Mauricio’nun tecrübesi, mükemmellik standardı, karakteri ve liderlik kalitesi Chelsea’yi ileri taşıyacak. O, birçok farklı ligde ve üst düzeyde çalışmış kazanmayı bilen bir menajer. Bağlılığı, taktiksel yaklaşımı ve gelişimi kendisini eşsiz bir aday yaptı” dediler.

Chelsea, geride bıraktığımız sezonu 12. sırada tamamladı ve 25 seneden fazladır alınan en kötü dereceyi elde etti. Amerikalı yatırımcı Todd Boehly yönetimine geçen Chelsea, sezona Thomas Tuchel’le başladı ancak hocanın yönetimle yaşadığı sorunlar sonrası yollar ayrıldı. Yerine Graham Potter geldi. Brighton’dan bonservis ödenerek transfer edilen hoca da beklentileri karşılayamadı. Sezonu efsane oyuncusu Frank Lampard yönetiminde bitiren Chelsea’nin yeni teknik patronu Mauricio Pochettino oldu.

Klopp, Salah konusunda rahatKlopp, Salah konusunda rahat

Londra’ya adres değiştirerek döndü

Pochettino, 2014-2019 yılları arasında Tottenham’ı çalıştırdı. 2015’te Lig Kupası finali oynayan takım 2016-17’de sezonu ikinci bitirdi. Kuzey Londra ekibi 2019’da Şampiyonlar Ligi finali oynadı ancak Liverpool’a kaybetti. Poch, Ocak 2021’de PSG’nin başına geçti. Burada şampiyonluğu Lille’e kaptıran takım, Fransa Kupası’nı müzesine götürdü. Bu başarı, Pochettino’nun kariyerindeki ilk kupa başarısı oldu. Görevinin devamında Fransa Süper Kupası’nı kazanan Poch, 2021-22 sezonunda takımıyla şampiyon oldu ve kariyerindeki ilk lig şampiyonluğuna erişti. Arjantinli, artık Chelsea’nin başarısı için mücadele edecek.

'Şeytan bebek' Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu‘Şeytan bebek’ Melissa Sloan futbolcuların kabusu oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.