İstanbul’da festival başladı: Şampiyonlar Ligi…

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali kapsamında düzenlenen Şampiyonlar Festivali'nin açılışı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve UEFA Şampiyonlar Ligi final elçisi Hamit Altıntop'un katılımıyla yapıldı.

Spor 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi ve Halit Altıntop herkesi festivale davet etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 yarın Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. Manchester City ile Inter’i karşı karşıya getirecek karşılaşma saat 22.00’de başlayacak. Final etkinlikleri kapsamında UEFA Şampiyonlar Festivali’nin açılış töreni Yenikapı’daki etkinlik alanında yapıldı. Törene TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve UEFA Şampiyonlar Ligi final elçisi Hamit Altıntop katıldı. Büyükekşi ve Altıntop, açılış sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Efsane Paolo Maldini kulüpten kovuldu! Milan'da isyan çıktıEfsane Paolo Maldini kulüpten kovuldu! Milan’da isyan çıktı

İstanbul’da düzenlenecek olan finalin 2028 ve 2032 Avrupa Futbol şampiyonalarının Türkiye’de düzenlenebilmesi adına önemli bir yere sahip olacağını belirten Büyükekşi şöyle konuştu: “Milyarlarca insan bu maçı cumartesi gecesi stattan ve televizyondan izleyecek. İstanbul’un bu şekilde dünyanın gündemine gelmesini de çok önemli buluyoruz. Bu final, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol şampiyonalarının Türkiye’de düzenlenmesi adına bir turnusol kağıdı olacak. Onun ilk denemesi olmuş olacak. O yüzden çok önemsiyoruz.”

Messi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami'ye gittiMessi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Vatandaşları Yenikapı’da 4 gün sürecek ücretsiz festivale davet eden Büyükekşi, “Bizim için önemli olan finalin İstanbul’da yapılması ama kupayı daha da önemli hale getiren Manchester City kaptanı İlkay Gündoğan Türk, Inter’in kaptanı Hakan Çalhanoğlu da A Milli Futbol Takımımızın da kaptanı. Gönül bir centilmenin kazanmasını arzu ediyor. Kim kazanırsa kazansın bu kupa bir Türk kaptanın elinde yükselecek ve biz ikisinden de gurur duyarız. Yapmamız gereken onları alkışlamak” dedi.

Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!Bir İstanbul masalı: İlkay Hakan’a, Pep Inzaghi’ye, Inter Manchester City’ye karşı!

Finalin İstanbul’da olmasının kendisini için heyecan verici olduğuna dikkat çeken Hamit Altıntop ise şunları söyledi: “Bu finalin gelecek nesillere bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum. Dünyanın en iyi takımlarını burada ağırlamak ve buna canlı şahit olmak çok kıymetli. Umarım 2005 yılındaki gibi heyecanlı ve güzel bir final olur. Umarım futbol kazanır. Manchester City ve Inter ikisi de çok iyi seviyede. Gönlüm Inter’den yana çünkü Hakan Çalhanoğlu milli takımımızın kaptanı, kupayı kazanan ilk Türk olur umarım.”

Yenikapı Etkinlik Alanı’ndaki festival bugün itibariyle başlarken, finalin ardından da devam edecek. 11 Haziran pazar gününe kadar sürecek organizasyonda birçok yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak. Ayrıca birçok farklı etkinlik de düzenlenecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.