Harry Styles’a çevrecilerden çağrı: Boadan vazgeç

Harry Styles, kendisiyle özdeşleşen boası nedeniyle tepki çekti. Geçen hafta gerçekleşen Edinburgh'daki konseri sonrası hayranları binlerce tüylü boayı alanda bırakınca oluşan çevre kirliliği aktivistleri harekete geçirdi. Çevreciler, Styles'ı boalardan vazgeçmeye davet etti.

Kültür Sanat 10 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Harry Styles, konserlerine sık sık kendisiyle özdeşleşen boa ile çıkıyor.

Harry Styles, son yılların en şöhretli yıldızı. Büyük bir hayran kitlesine sahip olan İngiliz yıldız Harry Styles, dijital platformların da en çok dinlenen isimleri arasında. YouTube’da videoları, Spotify’da şarkıları milyarlarca kez hayranlarına ulaşan 29 yaşındaki yıldız, gençler arasında aynı zamanda bir moda ikonuna dönüşmüş durumda. Tıpkı bir zamanlar David Bowie’nin yaptığı gibi moda dünyasında da ikonik bir persona yaratan Harry Styles’a çevrecilerden uyarı geldiç

Harry Styles, Edinburgh’da hayranlarına seslendi

Harry Styles, yoğun geçen turne programının Edindburgh ayağında hayranlarının karşısına çıktı. İskoçya’nın masalsı başkenti Edinburgh’da konser veren Styles, kentte bir haftadır ana gündem maddesi. Bunun nedeni de artık Harry Styles ile özdeşleşen tüylü boa. Harry Styles’ın hayranları arasında bir trende dönüşen bu tüylü atkılar İskoçya’nın başkentinde ciddi bir çevre sorunna neden olmuş durumda.

Çevrecilerden Styles’a çağrı

Harry Styles’ın Edinburgh’da geçen hafta verdiği konser yarattığı çevre kirliliğiyle tartışma yarattı. İngiliz yıldızın hayranları Harry Styles ile özdeşleşen boalarla konsere gelmiş, performans sonrası da bu süsleri etkinlik alanında bırakmıştı. Yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı Murrayfield’deki konserde zemine saçılan binlerce boa haliyle büyük bir çevre kirliliğine neden oldu. Oluşan bu kirlilik, çevreci örgütlerin tepkisini çekti. Çevreciler, Harry Styles’a çağrıda bulundu.

Keep Scotland Beautiful adlı yardım kuruluşunun kampanyalar koordinatörü Heather McLaughlin, Styles’ı yarattığı trendlerinin etkisini düşünmeye çağırdı. McLaughlin “Basit, göz alıcı bir moda tarzının sonuçları basit bir mesele gibi görünebilir ama görünüşte önemsiz olan bu sorunun arkasında yatan şey çok ciddi. Bir iklim acil durumuyla karşı karşıyayız. Hepimizin seçimlerimizin sonuçlarının farkında olmamız gerekiyor. Harry Styles gibi yıldızları, hayranları ve çevremiz üzerindeki etkilerini ciddi bir şekilde düşünmeye davet ediyoruz. Birçok konser ve festival izleyicisi, bu tüylü boalarıyla istemeden de olsa artan çöp sorunumuza ne yazık ki yeni bir boyut ekledi” dedi.

Harry Styles’ın hayranlarının neden olduğu çöp sorunu hakkında konuşan bir diğer aktivist Robbie Calvert “Görünüşte masum ve renkli olan bu tüyler sadece yerel makamlar için değil, mekanlar ve toplum gönüllüleri için de temizlik maliyetini arttırıyor” dedi.

Adele, İngiltere'nin milyonerler kulübündeAdele, İngiltere’nin milyonerler kulübünde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.