Cinsel istismar tutuklusu serbest bırakıldı, gelinini öldürdü

Karabük’te ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla cezaevine giren Tarık Ç. geçtiğimiz hafta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanmasından sorumlu tuttuğu ailesinin evine tırmanarak giren Tarık Ç., tartışma sonunda gelinini tabancayla öldürdü.

Gündem 30 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye’de 2022 yılında 334 kadın öldürüldü, 245 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu bu cinayetlerin yüzde 14’ünde faillerin adli sicil kayıtlarının olduğunu raporladı. Failler arasında adli sicil kaydı olanların oranının bir önceki yıla göre yüzde 5 arttığı tespit edildi.

Dün de Karabük’te ‘cinsel istismar’ tutuklusu Tarık Ç. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılınca gelinin öldürdü.

Tarık Ç, 3 ay önce “cinsel istismar” suçlamasıyla infaz kurumuna girmişti. Tarık Ç, buradan tutuksuz yargılanmak üzere geçen hafta tahliye edildi.

Tarık Ç, eşi G.Ç, oğulları S.Ç ve M.Ç ile gelini Karbeyaz Ç’nin (19) yaşadığı Yeni Mahalle Gazi Caddesi’ndeki eve gitti.

Beylikdüzü'nde AVM'nin terasından atlayan Kader'in annesi: Kızımın ölümü bir cinayettirBeylikdüzü’nde AVM’nin terasından atlayan Kader’in annesi: Kızımın ölümü bir cinayettir

Üçüncü kattaki daireye tırmanarak içeri giren Tarık Ç ile hapse girmesinden sorumlu tuttuğu ailesi arasında önce tartışma başladı, tartışma daha sonra kavgaya dönüştü.

Olayda Tarık Ç, tabancayla ateş ederek gelinini yaraladı. Evdekilerin müdahale ederek etkisiz hale getirdiği zanlı, daha sonra olay yerinden kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis ekipleri geldi. Ekipler, yaptığı kontrollerde Karbeyaz Ç’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis Tarık Ç.’yi bir süre sonra yakaladı.

İfadesinde, S.Ç. ve Karbeyaz Ç. ile düğün meseleleri nedeniyle aralarında sıkıntı yaşandığını öne süren Tarık Ç., iftira atarak cezaevine girmesine neden olduğunu iddia ettiği oğlu ve gelini ile kendi eşini öldürmek maksadıyla ikamete gittiğini, tabancayla gelinini vurduktan sonra yaşanan arbededen yararlanarak kaçtığını anlattı.

'Eşime neden mesaj attın' dedi, arabayla çarptı, av tüfeğiyle öldürdü‘Eşime neden mesaj attın’ dedi, arabayla çarptı, av tüfeğiyle öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.