Beşiktaş Başkanı Çebi’ye, ailenin desteğiyle yetişen genel müdürden 50 milyon dolarlık tokat

Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de ortağı olduğu şirketi 50 milyon dolandırdığı gerekçesiyle Çebi'nin şirketinin genel müdürü ve aynı zamanda AK Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Şükrü Erhal ile 11 kişi gözaltına alındı.

Ekonomi 15 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kaptan Çebi ve Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin ortak olduğu  Tekirdağ Çorlu’daki Kaptan Demir Çelik fabrikasının genel müdürü Şükrü Erhal’ın da aralarında olduğu 11 kişiye fabrikayı 50 milyon dolar dolandırdıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı.

Şükrü Erhal 1964 yılında Karabük’te doğdu. Ancak aslen Ahmet Nur Çebi gibi Trabzonlu. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitiren Şükrü Erhal, Çebi ailesinin desteği ile İngiltere’ye yüksek lisansa gitti. Yüksek lisans sonrası Kaptan Çelik’in Karabük tesislerinde çalışmaya başladı. Burada  basamakları tırmanan Şükrü Erhal, Çebi ailesiyle de tanışıklığı sayesinde genel müdürlüğe kadar yükseldi. Siyasete de ilgi duyan Şükrü Erhal, 2019 yılındaki yerel seçimlerde AK Parti’den Çorlu Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Aşırı lüks hayat şüphe uyandırdı

Her şey Şükrü Erhal için  yolunda gidiyordu. Ancak patronlar Şükrü Erhal’ın aşırı lüks hayatından şüphelenmeye başlamışlardı. Şirket hesaplarını ve Şükrü Erhal’ın ilişkilerini incelemeye başladılar ve Nisan ayının sonuna doğru Şükrü Erhal ve bazı kişiler hakkında fabrikayı dolandırdıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundular.

Çebi ailesi suç duyurusundan sonra Şükrü Erhal’ın görevlerine de son vererek işten çıkardılar.

Ayağından vuruldu

Hayatında her şey kötü giden Şükrü Erhal, 3 Mayıs günü eşi ve çocuğuyla Lüleburgaz Esentepe Mahallesi’ndeki bir çocuk parkına gitti. Parka motosikletle gelen kişi Şükrü Erhal’a tabancayla ateş etti. Bacağından yaralanan Erhal, ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şükrü Erhal’ı vuran zanlı ise yakalanamadı.

Bodrum’dan getirildi

Dün sabah saatlerinde ise   Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü polis ekipleri, aralarında şirketin genel müdürü Şükrü Erhal’ın da bulunduğu 11 şüpheliyi, ‘Örgütlü bir şekilde özel belgede sahtecilik’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Hırsızlık’, ‘Güveni kötüye kullanma’ suçlarından gözaltına aldı. Şükrü Erhal tatil yaptığı Bodrum’dan Tekirdağ’a getirildi.

Beşiktaş Azerbaycan’da zafer peşindeBeşiktaş Azerbaycan’da zafer peşinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.