Manchester United karıştı: Kadına şiddet, ölüm tehdidi

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Manchester United’ın Brezilyalı yıldızı Antony, eski kız arkadaşı tarafından şiddet ve ölüm tehdidi ile suçlandı. Premier Lig ekibi, polisin futbolcu hakkında soruşturma yürüttüğünü açıkladı.

Spor 7 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Antony, suçlamalar sonrası Brezilya Milli Takımı'ndan çıkarıldı.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Manchester United’da Antony krizi yaşanıyor. Brezilyalı futbolcu, eski kız arkadaşı Gabriela Cavallin tarafından fiziksel saldırı ve ölüm tehdidiyle sçulandı. Manchester United, 84 milyon sterlin bonservis verdiği Antony hakkındaki iddiaları doğruladı, polis soruşturmasının sürdüğünü açıkladı.

Antony’nin “yalan” olarak nitelendirdiği suçlamalar, Mason Greenwood’un hakkındaki tecavüz suçlamalarının düşürülmesine rağmen Manchester United’dan ayrılmak zorunda kalmasından iki hafta sonra, pazartesi günü Brezilya web sitesi UOL tarafından haberleştirildi. UOL’un ifşası, yaklaşık yarım milyon Instagram takipçisi olan DJ ve sosyal medya fenomeni olan Cavallin’in bir dizi iddiasını içeriyordu. Antony ve Cavallin, 2022’de Ajax’tan Manchester United’a transferinden önce 2021’de sevgili oldular.

Gabriela Cavallin’in paylaştığı fotoğraflardan biri.

UOL’ye fotoğraflarını ve WhatsApp mesajlarını veren Cavallin, Sao Paulo doğumlu oyuncunun kendisine ilk kez geçen yıl 1 Haziran’da, çocuklarına hamileyken ve Brezilya’da tatildeyken saldırdığını iddia etti. Cavallin, 23 yaşındaki Antony’nin, kendisinin de gittiği bir gece kulübünde kendisini gördükten sonra sinirlendiğini ve ‘onu arabaya bindirdiğini, defalarca saldırdığını ve yüksek hızda arabadan atmakla tehdit ettiğini’ iddia etti. Cavallin UOL’ye şunları söyledi: “Eğer onunla birlikte olmayacaksam, kimseyle birlikte olmayacağımı söyledi… Korkudan titriyordum.”

Cavallin saldırıda başından aldığı yarayı fotoğraflamış.

İddiaya göre ikinci saldırı bu yıl 15 Ocak’ta United’ın City karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetten bir gün sonra Manchester’da gerçekleşti. Habere göre, Cavallin dört yıldızlı Hyatt Regency otelindeki odasında tıbbi yardıma ihtiyaç duydu. Cavalin olayı şöyle anlattı: “Göğsüme yumruk attı ve göğsümdei silikonum ters döndü. Daha sonra ‘Seni incitmek istememiştim, bir kazaydı, yumruk değildi. Sadece seni duvara yasladım’ dedi.”

Tacizle suçlanan Manchester Unitedlı futbolcu Mason Greenwood beraat ettiTacizle suçlanan Manchester Unitedlı futbolcu Mason Greenwood beraat etti

UOL’nin haberine göre, Cavallin’in iddia ettiği üçüncü saldırı 8 Mayıs’ta gerçekleşti ve Cavallin bir tartışma sırasında oyuncunun ‘yüzüne bardakla saldırmaya çalıştığını’ iddia etti.Cavallin kendini savunmaya çalışırken sağ elinin bir parmağında kemiği açıkta bırakan derin bir yara oluştuğunu söyledi. Cavallin, oyuncudan uzaklaşmak için Brezilya’ya dönmek üzere uçak bileti almaya çalışırken, seyahat acentesine yazdığı ve UOL’ye verdiği mesajda şöyle diyordu : “O beni öldürmeden önce buradan gitmem gerekiyor.”

Gabriela Cavallin hem Brezilya hem İngiltere’de suç duyurusunda bulundu.

Antony’nin eski kız arkadaşı, WhatsApp mesajlarını da ifşa etti. Bir mesajda, “Sen ve ben bittik. Umarım ölürsün. S…. git.” yazdığı görülüyor diğerindeyse futbolcu Cavallin’e ‘tekme attığı ve saldırdığı’ için özür diliyor. Cavallin, saldırıların gerçekleştiğini iddia ettiği Sao Paulo ve Manchester’da suç duyurusunda bulundu.

Antony: Masumum

Antony ise Medelin’in saldırılarla ilgili hikayesini defalarca değiştirdiğini iddia ederek şöyle dedi: “Huzur içinde söyleyebilirim ki, yapılan suçlamalar konusunda masumum. Bayan Gabriela ile ilişkim çalkantılıydı, her iki taraftan da hakaretler işittim ama hiçbir zaman fiziksel saldırıda bulunmadım.Bu nedenle, suçlamaları şiddetle reddediyorum ve Brezilya makamlarına gereken her şeyi açıklamaya hazır olduğumu açıkça belirtmek isterim.”

'Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!'‘Bir Premier Lig futbolcusunun tecavüzüne uğradım!’

Brezilya Milli Takımı’ndan çıkarıldı

Antony, yapılan suçlamaların ardından Bolivya ve Peru ile oynanacak Dünya Kupası eleme maçlarının kadrosundan çıkarıldı. Brezilya Futbol Konfederasyonu, “Ortala çıkan iddiaların gerçekliğinin araştırılması ve oyuncunun korunması alacıyla Antony kadrodan çıkarılmıştır.”

Manchester United: Polis soruşturuyor

Yaşanan olayların ardından futbolcunun kulübü Manchester United da açıklama yaptı. Açıklamada, “Antony aleyhindeki iddialar için polis soruşturma yürütmektedir. Daha fazla bilgi alınıncaya kadar kulüp başka bir açıklama yapmayacak. Kulüp bu konuyu ciddiyetle ele alıyoru ve mağdurların üzerinde yaratacağı etkiyi göz önünde bulunduruyoruz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.