Galatasaray’da kayıp forma davasında söz savunmanın!

Galatasaraylı futbolcu ve teknik heyet ürünlerinin çaldığı iddiasıyla yargılanan 6 zanlı mahkemeye çıktı. Sanıklardan Buğra Fatih Ünsal, adliyede çalıştığını belirterek "Ben güvenilir bir personelken şimdi hırsızlıkla suçlanıyorum" dedi.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da kayıp forma davasında sanıklar beraatini istedi.

Galatasaray’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nden futbolcular ve teknik heyetin kullandığı ürünlerin satıldığı belirlendi. 2021 Eylül ayında sarı kırmızılılar konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Galatasaray’a göre 2443 ürün yasa dışı şekilde internetten satışa çıkarılmıştı. İddianameye göre, kulüpte şoför olarak çalışan Ahmet Kör ve tesis çalışanları ile irtibatı olduğu tespit edilen Buğra Fatih Ünsal’ın ‘Kelepir Marketi’ kullanıcı ismiyle ürünleri satışa sunduğu belirlendi. Futbolcular ve teknik heyet tarafından kullanılmasından ötürü büyük rağbet gören ürünler Gürsel Polat, Turgut Uygun, Sedat Peker ve Yılmaz Yanık tarafından Fatih Ünsal’a satılmıştı. Zanlılara hırsızlık suçlamasıyla ayrı ayrı 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi.

Duruşma yapıldı, tanıklar dinlendi

Galatasaray’da Florya Metin Oktay Tesisleri’nden futbolcular ve teknik heyetin kullandığı özel ürünlerin çalıp ikinci el uygulamasıyla sattıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanık hakkında açılan davada tanıklar dinlendi. Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklardan Buğra Fatih Ünsal, Ahmet Kör ve avukatları da katıldı.

Okan Buruk'tan taraftara Ziyech ve Ndombele müjdesiOkan Buruk’tan taraftara Ziyech ve Ndombele müjdesi

“Bizim Galatasaray ile bağımız var”

Galatasaray taraftarı olduğunu belirten tanıklardan Murat Karabaş, formaların internetten satışa sunulduğunu belirterek Buğra Fatih Ünsal’la iletişime geçtiğini söyledi. Karabaş, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Buğra ile konuşmuştum. Kendisine formaları nasıl temin ettiklerini sordum bana ‘Bizim Galatasaray ile gönül bağımız var. Hediye edilen formalara ulaşıp satıyoruz’ dedi. Bir tek Buğra değil onun gibi birçok kişiyle bu şekilde konuştum. Bu şekilde bazı ürünleri de satın aldım ve Vahap Tanrıverdi’ye götürüp gösterdim. Ben Buğra ile mesajlaştığımda kendisinden bir Galatasaray montu istemiştim bedenimi söylediğimde de bana ‘sorarım’ demişti, ama kime soracağı konusunda bir fikrim yok. Buğra’dan satın aldığım ürünler de halen bendedir. Futbolcuların maçlarda giydikleri, mağazalarda bulunmayan ürünler de satılıyor. Fernando Muslera’nın maç sırasında giydiği forma dahi satılıyor. Ben hem Florya Metin Oktay Tesisleri’nde hem de Galatasaray statlarında futbolcular ve teknik heyetin kendilerinin kullandıkları ürünleri istenildiğinde hediye ettiklerini gördüm.”

Galatasaray'dan biletlere Şampiyonlar Ligi tarifesiGalatasaray’dan biletlere Şampiyonlar Ligi tarifesi

Fatih Terim’in teknik direktörlüğü sürecinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde müdür yardımcılığı görevini üstlenen bir diğer tanık Ender Hayri Uysal ise görev döneminde malzeme sorumlularından konu hakkında şikayet gelmediğini söyledi. Uysal, ürünlerin sosyal medyada satıldığını görüp kulübe bildirdiğini belirtti. Eski müdür yardımcısı “Oyunculara teknik heyete verilen ürünler hediye edilebiliyordu. Malzemeciler eski sezon ürünlerini tesis çalışanlarına dağıtabiliyordu. Hatta futbolcular kendi kullandıkları ürünleri, ayakkabılarına kadar dağıtılması için bırakabiliyordu. Teknik heyet ya da futbolcular kullandığı ürünleri istedikleri kişiye hediye edebiliyorlardı” diye konuştu.

“Futbolcular hediye vermiş olabilir”

Aynı dönemde tesislerde müdür olarak görev yapan Fahri Yılmaz ise taşeronlar dahil olmak üzere 160 personelin çalıştığı tesislerde kendi döneminde böyle bir şikayet olmadığını söyledi. Yılmaz da teknik heyet veya oyuncuların söz konusu ürünleri hediye olara verebileceğini belirterek şöyle konuştu: “Sezon geçince eski sezon ürünler depoda tutulmaz. Her futbolcunun maç öncesi 3 forması vardır. Bugüne kadar hiçbir forma geri gelmedi. Diğer futbolcular da forma istediğinde verilir, taraftara da hediye edilir. Biz deplasmanda oynadığımız maçlarda ya da kendi sahamızda oynadığımızda da dağıtılmak üzere 15 forma götürürüz. Bu formalar hakemlere, gözlemcilere ya da hediye edilecek kişilere gönderilir. Bu formaların futbolcuların formalarından değil taraftar sorması olduğunu düşünüyorum.”

Türkiye'de bir garip transfer dönemi! Çılgınlığın izahı yokTürkiye’de bir garip transfer dönemi! Çılgınlığın izahı yok

“Ben güvenilir bir personeldim”

Sanıklardan Buğra Fatih Ünsal hırsız olmadığını savunarak adliye personeli olduğunu belirtti. Bilirkişi olduğunu söyleyen Ünsal “Ben güvenilir bir personelken şimdi hırsızlıkla suçlanıyorum. Ben neden gönülden bağlı olduğum takımın ürünlerini çalayım. Öyle olsa ürünleri evimde saklar mıyım, ben hırsız değilim” dedi. Ahmet Kör ise bir şey çalmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Mahkeme eksiklerin giderilmesi adına duruşmayı erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.