İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!

İspanya Futbol Federasyonu Başkanlığı görevinden istifa eden Luis Rubiales, Ulusal Mahkeme kararı uyarınca Dünya Kupası finali sonrası dudağından öptüğü Jenni Hermoso’ya yaklaşamayacak ya da Hermoso’yla iletişim kuramayacak.

Spor 16 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Rubiales'in Hermoso'ya yaklaşması dahi artık yasak.

İspanya Ulusal Mahkemesi, Luis Rubiales’in Jenni Hermoso’ya yaklaşmasını veya futbolcuyla iletişim kurmasını yasakladı. Geçtiğimiz günlerde istifa kararı alan Rubiales, 20 Ağustos tarihindeki Dünya Kupası finali sonrası altın madalya seremonisinde Hermoso’yu dudağından öptü. Bu hareket tepkiyle karşılandı. Başbakan Pedro Sanches dahil birçok kişi Rubiales’in istifasını istedi. Bu aşamada Rubiales istifa etmedi ancak eski başkan gelen baskılara dayanamadı, pes etti, istifa kararı aldı.

Söz konusu karar İspanya Ulusal Mahkemesi’ni durdurmadı. Mahkeme, Rubiales’in kadın milli futbolcuya 200 metreden yakın yaklaşmasına ve herhangi bir yolla onunla iletişim kurmasına yasak getirdi. Hakkında cinsel taciz ve zorlama suçlamalarıyla açılan dava sonucu alınan karar öncesi Rubiales’in verdiği ifadede tüm suçlamaları reddettiği bildirilmişti.

Rubiales: Diplomatik davranmalıydımRubiales: Diplomatik davranmalıydım

Rubiales’in istifa etmeme kararı aldığı günle beraber kadın futbolcular milli takımı boykot kararı almışlardı. İspanya dünya şampiyonluğundan sonra ilk defa 22 Eylül’de sahaya çıkacak ve Uluslar Ligi mücadelesinde İsveç’le karşılaşacaktı. Aynı turnuva kapsamında 26 Eylül’de bu kez İsviçre ile maç yapacak İspanya’da 39 kadın futbolcunun ortak metne imza atıp boykota katılmasıyla beraber dün açıklanması beklenen aday kadro açıklanamadı. Jorge Vilda’nın görevinden alınması ve yerine Montse Tome’nin geçmesiyle orada da değişikliğe giden kadın takımında futbolcular “kadın futbolunun organizasyon şemasının yeniden yapılandırılması, başkanlık ve genel sekreterin yeniden yapılandırılması, RFEF başkanının istifası, iletişim ve pazarlama alanının yeniden yapılandırılması ve dürüstlük yönetiminin yeniden yapılandırılması” taleplerinden şimdiye kadar sadece RFEF başkanının istifasının gerçekleştiğini savundu.

Futbolcuların, kadroya çağrılmalarına rağmen milli takım kampına katılmamaları halinde para cezası alma olasılıkları bulunuyor.

Rubiales ‘pes’ dediRubiales ‘pes’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.