El Hilal taraftarından emektar futbolcuya yuhalama

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Hilal, penaltı atışını Neymar'ın kullanmasına izin vermeyen Salim El Dawsari'yi atış öncesinde yuhaladı.

Spor 18 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
El Dawsari ıslıklandı.

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Hilal, belki de en flaş transfer dönemini geçiren takımdı. Birçok yıldızı transfer eden ve takımı Fenerbahçe’nin eski teknik patronu Jorge Jesus’a emanet eden El Hilal’de en dikkat çekici ekleme kuşkusuz Neymar oldu.

Takım son olarak El Riyadh ile karşılaştı. Söz konusu karşılaşmayı 6-1 kazanan El Hilal yoluna emin adımlarla devam etti. Maç boyunca rakip kaleye 31 şut atan bunların 12’sinde kaleyi bulan El Hilal oyuncuları son derece üstün futbol oynadığı karşılaşmayı farklı önde tamamladı. Takım 6 hafta sonunda puanını 16’ya yükseltti. Bu sonuçla beraber 6. haftası tamamlanan ligde tek başlarına zirveye oturdular.

Tam da yeni transfer harekatıyla son derece çekişmeli hale bürünen ligde bir takım taraftarının hayal edebileceği başlangıcı yaptılar. 6 maçta bir kez bile yenilmediler ve tek beraberlik aldılar. 20 gol atıp 6 gol yerken son galibiyeti 6 golle farklı şekilde hanelerine yazdırdılar. Ancak son karşılaşmada yine de taraftarları mutsuz eden bir olay yaşandı. El Hilal 87. dakikada penaltı kazandı. O an, ilk yarıda 30. dakikada penaltı kullanan Aleksander Mitrovic sahada değildi. Sahada penaltı atışını kullanmak adına iki aday vardı. Bunlardan biri yeni transfer dünya yıldızı Neymar, diğeri de takımın emektar oyuncusu Salim El Dawsari’ydi. El Dawsari topu aldı ve vuruş noktasına koydu. Bu sırada penaltıyı Neymar’ın atmasını isteyen taraftarlar 2011’den bu yana takımın formasını giyen (Ocak 2018-Haziran 2018 tarihleri arasında Villarreal’de kiralık oynadı) 32 yaşındaki El Dawsari’yi yuhalamaya başladılar.

El Dawsari gelen tepkilere rağmen topun başından ayrılmadı ve vuruşta topu ağlara yollayarak takımının farkı açmasını sağladı. Suud futbolunun yetiştirdiği en önemli futbolculardan olan yıldız isim daha sonra 90+5. dakikada kendisinin 2 takımının 5. golüne imza attı ve maçın sonucunu belirledi. Taraftarların kendisine yaptığı protesto ise yıldız futbolcu transferlerinin ardından yerel futbolcuların taraftar nezdindeki sıfatını gözler önüne serdi.

Beşiktaş'ta seçim ateşi yandıBeşiktaş’ta seçim ateşi yandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.