Riff Cohen İstanbul konserini iptal etti: ‘Ailem ve sevdiklerimle kalmayı seçiyorum’

İsrailli müzisyen Riff Cohen'in İstanbul konseri iptal edildi. 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali'nde 12 Ekim akşamı yapılacak konserin Cohen'in isteği üzerine iptal edildiği açıklandı. Şarkıcı,"Ülkemde yaşanan olaylar nedeniyle sevdiklerimle ve ailemle kalmayı seçiyorum" dedi.

Kültür Sanat 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İsrailli şarkıcının konseri, 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali'nde 12 Ekim Perşembe akşamı yapılacaktı.

İsrailli müzisyen Riff Cohen’in İstanbul konseri iptal edildi. 5. İstanbul Uluslararası Halk Müzikleri Festivali’nde 12 Ekim Perşembe akşamı yapılması planlanan konser, Cohen’in isteği üzerine iptal edildiği açıklandı. Şarkıcı festival yönetimine bir açıklama göndererek İsrail’de yaşanan olaylar nedeniyle sevdikleri ve ailesiyle kalmayı seçtiğini söyledi. Cohen ayrıca, Instagram hesabından da bir paylaşım yaparak dinleyicilerine seslendi:

“Ülkemde yaşanan olaylar nedeniyle sevdiklerimle ve ailemle kalmayı seçiyorum. Büyük bir üzüntü ile 12 Ekim Çarşamba günü gerçekleşecek İstanbul konserini iptal ettiğimi duyurmak zorundayım. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.”

Gazze şeridini kontrol eden Hamas’ın, Cumartesi günü İsrail’e karşı başlattığı saldırılarda 800’den fazla İsrailli hayatını kaybetti. İsrail’in güneyinde ve Gazze şeridinde çatışmalar devam ediyor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Riff Cohen ריף כהן (@riffcohen)

Türkiye’de kendine sıkı bir hayran kitlesi oluşturan Cohen konserine bilet alanların ise biletlerini 11 Ekim’de Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi’ndeki Angelique Kidjo konseri için kullanabilecekleri veya iade edebilecekleri duyuruldu.

Türkiye onu Dans mon quartier’  ile tanıyor

1984’te İsrail’in Tel Aviv şehrinde dünyaya gelen Cohen, ilk albümü ‘A Paris’i 2013 yılında yayınladı. Bu albümden ‘A Paris’, ‘Six Heures’, ‘J’aime’ ve ‘Dans mon quartier’ şarkılarını peş peşe single olarak çıkaran şarkıcı, daha sonra 2015 yılında ikinci stüdyo albümü ‘A La Menthe’ ile müzikseverlerin karşısına çıktı.

Şarkılarını İbranice, Arapça, İngilizce ve Fransızca seslendiren Cohen’in Dans Mon Quartier şarkısı Türkiye’de 180 milyondan fazla dinlendi. Bu şarkıyı, 2015’te Simge Sağın da ‘Miş Miş’ adıyla Türkçe seslendirdi. Böylece orijinal şarkı ve Cohen’e ilgi de arttı.

Konser Kurdu yıldızların peşinde: Glenn Hughes, Il Divo ve fazlasıKonser Kurdu yıldızların peşinde: Glenn Hughes, Il Divo ve fazlası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.