Özel, Akşener’e doğru ilk adımı attı: İttifak çağrısı gibi ince mesajlar

CHP'de kurultay süreci tamamlandı. Artık gözler yerel seçim öncesi adımlarda. Özgür Özel'in kendisini tebrik eden Meral Akşener'e verdiği yanıttaki mesaj gelecek döneme dair bir işaret olabilir mi? Üstelik bu mesaj İmamoğlu'nun verdiği açık ittifak mesajından sonra geldi

Siyaset 8 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İYİ Parti kurmaylarının “ittifak siyaseti”nden çekildiklerini açıklamasına rağmen CHP’nin bu konudaki arayışı sona ermemiş gibi görünüyor.

38’inci kurultayını tamamlayan CHP’de parti üst yönetiminin belirleneceği Parti Meclisi toplantısından sonra gözler yerel seçim stratejisinde ve belirlenecek adaylarda olacak. CHP’nin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğiyle ilgili ipucu Genel Başkan Özgür Özel’den geldi.

Özel, Genel Başkan seçilmesi nedeniyle kendisini tebrik eden İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in mesajını alıntılayarak, “Demokrasimizin büyük yara aldığı, adaletin çürümeye yüz tuttuğu böylesi bir dönemde aldığım sorumluluğun bilinciyle toplumsal muhalefeti hep birlikte büyütmek için var gücümle mücadele edeceğim” dedi.

“Yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum”

14 Mayıs seçimlerinden sonra İYİ Parti kurmaylarının sürekli “ittifak siyaseti”nden çekildiklerini açıklamasına rağmen CHP’nin bu konudaki arayışı sona ermemiş gibi görünüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “ittifak kapısının açık olabileceği” değerlendirmesi yapmış, “Yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum” demişti. İmamoğlu dün açılışını yaptığı İBB Filenin Sultanları Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu töreninde daha açık mesajlar veriyordu:

“Ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum. Toplumsal ittifakı savunurken bunun içindeki siyasi görüşleri ya da paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Müzakerenin, istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüş ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda genel başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de diyaloğa açık biri. Ben bu yönüyle de yeni müzakerelerin yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum. CHP muhalefetin liderliğini yapmak zorunluluğu vardır.”

İmamoğlu'ndan 'ittifak' sorusuna yanıt: Yeni müzakereler söz konusuİmamoğlu’ndan ‘ittifak’ sorusuna yanıt: Yeni müzakereler söz konusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.